Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答 (16)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
試過先知 sony sw3都係有passive radiator, 一樣都係冇力
搵D有爆炸場面既 即刻有分別
多謝巴打

想問下根據往蹟 新model出既話 舊model會唔會大減價
初黎報到 原本想搵喇叭 結果想睇soundbar

睇左呢篇入門須知 https://www.pcmarket.com.hk/202105017-soundbar/

想買對外置既多媒體喇叭 比iMac Xbox iPhone iPad 一齊用

https://www.lg.com/hk/audio/lg-qp5

上面lg 打算hdmi比Xbox Bluetooth 連手機平板 淨低usb比imac ?

想知iMac usb出唔出到聲 定係要再加連接埠
black hawk down, 13 hours, saving private ryan, blade runner 2049, dune << 我諗無一個太座鐘意睇
pepe巴講的爆炸場面,我諗無一個太座鐘意
我太座初時都是對套AV AMP無乜感覺,直至我播左CODA後,佢先至話把聲真是好好聲,所以今次升級去EVO 4.2 希望把聲會有升級下(雖然我都仲未有funding 去升AV AMP 或者好似乖巴咁加all in one 後級)
睇coda依d我會同佢一齊訓著 佢訓著先然後到我 之前試過睇into the heights,睇得半個鐘就訓著晒

同埋其實佢唔係好care音質,出去同佢一齊坐係度試喇叭,仲要貴野,佢都係會話差唔多丫咁
咁你海關有乜戲是arm 睇?disney 卡通(其實d 歌都幾好聽)?
水位唔多
disney卡通ok 睇sing 2睇得幾開心

其實都好似冇咩著重音效既戲佢岩睇
根據巴打們報料,今代已經減左一round

應該都視乎清貨情況先知有冇得再減,點都要平過新型號先走到貨
佢個usb port應該只係比你插storage播野

你可以望下個manual
一入場戲,留意個display 會走馬燈 dolby atmos走一次
有無netflix premium plan 同disney?
netflix 有鬼影特工,驚天營救
disney , all marvel 戲同星戰戲
嘩990b 終於唔係 布面,post76講到反射聲現場咁高樓底都明顯,有無咁勁...
發布會新聞,你明的 有demo有真相
再睇睇先
bluetooth連埋imac
啱啱去完avlife
950a 而家萬頭
有d心郁
再問一問其實soundbar 陳列品係咪都可以考慮
見到q900a 賣5千 一年保養
一言驚醒洛克人

但係得bluetooth4.0 想問咁樣仲玩唔玩到apple aac 仲有Dolby atoms?
係我就一定等埋新既review同睇埋先算

唔差在個半個月
apple aac唔熟,不過atmos就唔得了
明解 似乎都係開返開用途比較好

但係我已經打開左soundbar既新世界大門
文片就前中置好重要
好難比較
我買條入門既sub 仔線都成8嚿水
8吋就真係掃到sofa 震曬
如果是咁,不如搵D重中高音的disney 卡通就OKEY
可能一陣俾佢試到你用kef R3好聲就正正正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞