Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答 (16)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
R350深度得18cm
變相離後牆留返唔少位
雖然可行, 但這效果應該是最不理想,音箱呢家野一寸長一寸強 (同系列計)
唔怪得成hdmi switch都成5千蚊…
哩代遊戲機都唔會有好多game支援120fps, 無乜所謂la
一黎有4k120嘅人唔多,二黎畫面犧牲好大, 任何時候sell畫面易過sell frame rate
PS4 pro行到60fps都係少數,ps5去到全部60fps已經進步左
Q990B
$12990
好似平舊年Q950A 1000?
你呢部裝唔到新款soundbar
個audio out係3.5mm, 除非要搵D有3.5 aux in 既soundbar 先得
明白,唔該晒巴打,最後買咗bose 900,用開2.1 立體聲喇叭,對soundbar 聽歌本身無乜期望,點知一播發覺有驚喜,雖然比唔上2.1喇叭,但都大大超出我預期,如果各位真係好鍾意聽歌,又無空間擺2.1,呢條bose 900唔會令你失望!
我都是魔鬼
青蛙巴買r200 睇下是咪可以同r3比
用用下覺得soundbar聽歌仲自然,用緊Q900A加兩隻後置,包圍感好正。好似現場聽concert咁。
清係邊度問番黎
巴打邊度買9500s?
我唔係響香港買,香港買唔倒?
冇人討論 bose 900 , 係咪廢野黎
大陸好多人買bose 反而
點解唔自己去聽下呢?
我想請教下大家soundbar後置掛牆係要搵師傅上黎裝定係自己買個電鑽上牆?
睇多D review33
唔在我Budget 考慮之列

同你討論唔到

佢個價仲貴過我部電視
冇錯, 不過其實空間唔大的話應該都可取, 最多d聲會簿少少不過應該接受到
其實vertex 2同vrroom主要都係比projector用, 因為目前未有consumer projector可以出到dolby vision, 都係靠LLDV>HDR conversion

我試過拎部XSX插廳電視, 出到4k120, 開埋vrr, 玩elden ring感覺分別不大 可能要等ps5 pro, xsx pro
加埋subwoofer同後置就perfect
咁簡單自己黎啦 個師傅都係幫你鑽兩個lone又收你幾舊水
samsung hk都已經upload左q990b上官網, 應該快了
https://www.samsung.com/hk/audio-devices/soundbar/q990b-black-hw-q990b-zk/
唔係廢, 係好貴
又真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞