Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答 (16)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
其實我都加左bass了
今晚打算試下 放個低音近d個人
震埋個梳化睇下會唔會好feel d
隔離電視POST成日都出現無爬文就問問題,問黎問去都是問果D
其實我有爬文不過我係一月果時爬 果時無乜人問
到而加裝修完 無再爬就扑左錘
我次次都有拎批文所以都ok 由soundbar升去喇叭佢都feel到分別既, 不過我睇d戲佢又唔係好岩睇 所以都係間唔中佢先會一齊睇戲 (上星期睇左uncharted, 荷蘭仔好大隻 )

不過間房都使左唔少錢, 自己都覺得應該要停下 加埋冇咁快批升級, 佛系睇戲

另外覺得部avr都就夠期, 等佢壞直接換算
你而家擺咩位?
試下 前面打橫擺 網面單元向正自己試下
反正 無線 拉到個電駁就得
有無買no way home ? 啲人話聲畫滿分
但蘋果movie 未有減價
果時未有消息所以大家都冇點討論 不過差一個gen照計真係分別唔大, 又冇咩特別新野, 買左就enjoy
本來有期待, 但係睇完streaming之後, 唔係好頂得順個故事 睇一次就夠了, 荷蘭仔集集spiderman都on99咁好難頂
Thx bro
而加都已經放左係正前方 不過網面就唔係對住梳化
咁由佢啦, 分別都不大
玩緊未? 有冇試下ATMOS 既戲
已經見到有人賣緊水貨LG 2022新soundbar
用緊 但個但音好弱

Btw 我有無方法知佢係米行緊atmos?
(其實我都只係試到播Netflix…無錢買果d 4k戲試播)
告訴我不是真的吧
*低音

但未計運費同購買方法
下次決定買嘢前 記住搵埋news
我覺得有水位 自然有人會入
播atmos content既時候條bar上面個反人道既mon仔會display dolby atmos

可以用佢試
https://download.dolby.com/us/en/test-tones/dolby-test-tones_7_1_4.mp4
https://download.dolby.com/us/en/test-tones/dolby-test-tones_5_1_2.mp4
老實都要咁講,S巴,有時我都播下哥斯拉,moonfall 或者disney d movie 叫埋海關一齊睇,明明個故事是好普通,但是等海關知道,嘩,原來升左喇叭後可以咁好睇
我都有朋友玩2CH都要播MIRROR先至R到budget 去升級
所以都是投其所好去播野
lm等samsung 出價單

btw 想問下 如果我買隻Q900A 用住先
唔夠喉想加後置 係咪一定買SWA-9500S (2021)

同埋佢有個Q-Symphony既功能
但我係sony電視,用唔到既話個效果會唔會相差好遠
同場同埋青蛙巴講句
你最free 有野升好快d 升,否則之後有頭家要升級困難重重
有幾個人辦俾你睇
https://youtu.be/Frgvr6WdQNc

6:24 開始

有分別
都有同佢一齊睇sing 2, 其實又幾好睇

我鐘意睇果d係black hawk down, 13 hours, saving private ryan, blade runner 2049, dune 好難搞 佢好少同我睇依d

我換完野都會用ready player one頭尾黎試, 佢都有feel到, 不過感想都係ok丫勁左咁 我自己都覺得除非屎忽痕打開左2ch聽歌既坑, 唔係都唔急既~
冇錯, 不過唔急就等埋新型號先啦, 5月都見街

q-symphony會用埋電視喇叭一齊出聲, 都係enhance下個音場, 又未至於差好遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞