Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答 (16)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
如果可以唔要sub 呢?後置係咪一定要拉線?
睇完條片就知道點解kef passive speaker 真是貴過人
放到subwoofer既話睇戲唔建議唔要sub,包圍感同聲音既完整度差太多。

暫時soundbar後置主流係無線connection,插條電線比電就得。sony同jbl都有出真無線後置,睇下未來會唔會多d廠出
Polk 條S35 都可以 網上有人係左中右用曬S35
上埋牆 其實都幾慳位 不過咁玩會貴咗
是咁的,家人覺得sub 令到耳仔痛,所以我想換走部209, 買條有升級感覺(冇sub) 既soundbar, 請問有冇推介
畫面靚就夠 係自己呃自己

因為未見識過好嘢
咁聆聽距離最少幾多?
bose 900,sonos arc,sony a7000 唔加sub加後置
基本上如果而家 買Soundbar 都會簡返有Earc

S216 得ARC
個人覺得最少米半外吧,太近真係用番nearfield speaker好過
通常都係咁,唔知道家庭影院可以做到咩地步
成班朋友上黎睇end game
Thanos 擲一次回力刀,把發發聲真係係張sofa兜一個圈,成班嘩出黎
戲院都做唔到
我之前都怕煩拉線,不同俾人一語驚醒洛克人
: 你都無海關, 又無天敵小朋友寵物, 幾多人想整都整唔到
sub 仔在家人面前教低d 什至是關插蘇,之後自己睇先開番咪得
Sn7cy 可以加後置spk8 (水貨)
是,果陣第五波後有朋友上黎問第五波點過,我地話睇電影睇到好耐,問有乜好睇,之後立即播哥斯拉是咁震,睇到d 朋友都話戲院重唔重開都唔重要lu

未見識過又點知有好野,之前話唔駛上網齋打電話的父母,而家父母見tvb無野睇自己上網睇youtube netflix 不知幾開心
見sn7cy做緊$1990正想扑鎚買果陣又見到denon s217好似5月就出,大家覺得我應該買sn7cy定等s217好
不如買 s517
outbudget諗住買$2000樓下
乖巴昨日是法蘭克福,今日已經送到黎好快手

期待你影多d 相

小要求:可否幫手量度個包裝盒的大細,因為我都計緊運費
包裝盒是指evo 4.4 ( proxy 住4.2)同4.cs
Sn10y 價錢一半同埋多隻sub
下個post 可以用依個template
Kef q150 呀
全EVO 好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞