Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答 (16)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
我估用hdfury vertex 2得,不過好很貴,成3-400鎂貴成一個。我試緊用美馬買個4x 鎂嘅試,5月送嚟,希望得啦
求report
可能得,但我想要最少3入1出(電腦+打機+chromecast),得好少switch 有, 我陶嗰個都成2xx人仔,4k120hz唔插soundbar係做到,但插soundbar passthrough就搞唔掂。
美馬5月頭先送到嚟,如果得就再包膠
無sub 但有4.4 呢對野 應該都頂得下 而家set full band 咁出?
整隻12 吋?
座地+ 12 吋 炸爆佢
網上見話要插電源嘅hdmi switch成功機會大d
恭喜乖巴有4.4 同4.cs到
1. 想問下4.4聽歌同電影點?
2. 4.cs 會否夠用黎做電影中置?
3. 如果你的sub 到左,咁座地又變small, 咁會否浪費了座地的強大低頻?
好羨慕乖巴買到4.4

想求問下,4.cs 或者4.4 個package 是幾多長闊高?每個貨幾重?
我見英鎊咁低,加埋找到第二間音響店都做寄香港,有諗緊入,只是運費搞唔掂

謝謝
多謝乖巴 等我試下先
師號有埋隻EVO 150 推座地 好正 好齊章
而家用緊LG C1 soundbar用緊q700a +後置
用左erac個hdmi黎互連
發現開電視會直接連埋soundbar開機 後置雖然都會由待機變為開左
但無論睇netfix 或者打ps5後置都唔識出聲
要關左個soundbar再開過後置先會識出聲
想問下有冇辦法解決?

我係呢部電視 , 係咪即係代表出唔到atmos ?
it works

問多句乖巴
4.4
44.09 lbs / 20 kgs
依個是單支定是兩支speaker 的重量?
太舊了 唔support atmos
請問4000-5000筆直有咩推介?
Denon S517 點睇
明白
知道,多謝乖巴資料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞