Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答 (16)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
想知 Denon S216 同 S517 邊隻好? 新入手生爸
請問要睇邊個格式先知
用緊部舊機49x9000e 駁落soundbar 出到 atmos
check返spec都冇寫明有
lg eclair隻10仔好正
s517 放到sub仔一定要佢
可惜是俾我父母,媽媽見到sub 仔又無位放又多舊魚
eARC 要HDMI 2.1 線先可以支援,想問點知跟機嗰條得唔得?我用既係Q700A, 唔該巴打
有冇試下重新連過rear?
後置?有 發現左呢個問題之後都有重新pair 左兩次
但係都係有咁既情況
係咪太遠或者有干擾
我用左咁耐 未預過你嘅情況
Btw 留意有D mode 係可能冇後置
點解你出到既??你部電視同我個部一樣 都係2017 年
eArc唔使2.1
睇戲加少少聽歌睇來真係偏向簡返yamaha
請問我用Q-SYMPHONY 既時候,即係揀TV+soundbar 一齊出聲嗰時,netflix d 片就冇show atoms

當我轉番淨soundbar 出聲先出到atmos,咁係咪正常?
請問有冇人用緊sn10y?
我發現standard mode 個陣 centre speaker 好似冇聲出
得左右兩邊
但movie 同music mode 又centre speaker 都好似有output
究竟係咪正常?
乖巴又要找你求救
因為要買speaker stand,求問一下,你的EVO 4.4,底部想問下左右最闊的距離是幾多cm
加埋佢個箱底睇落唔似是長方形/正方形?
Samsung Q800A 斷聲問題

Chromecast之外 岩岩發現連用電視內置Youtube都會播播下無一下聲咁

有冇人有經驗知咩事

電視係P記FX800H Soundbar駁HDMI2 (ARC)
早晨咁多位師兄姐,近嚟想入手bose 900,有少少問題想問大家,比少少資料先

電視同眼距離 190cm 左右,樓底高280cm,兩隻後置環繞同1m 座地架擺梳化兩邊,前後同耳仔一致,無位擺更後,sony q90a電視

想問:

1. 自己有隻sub 仔,bose 900 係咪可以另外插第三方廠嘅sub 仔?
2. 後置兩隻喇叭得一邊出聲,少咗兩個天空反射單元,聽落會唔會好弱雞?
3. Samsung q950a 條bar 太深好勉強先擺到唔突出嚟,有更好選擇嗎?

唔該晒各位ching 姐!
兩隻反射效果如何
Vrroom? 貴過我條soundbar成千蚊
好羨慕
多謝乖巴資料,我見個底是梨形肥在中間我先至問下,個闊度得16cm 5吋咁瘦?睇落好似肥仔d

因為我本身裝修時無玩音響,所以電視櫃是ikea 六呎超長果種,加埋個65吋電視後我只是得好少位偷放到對speaker stand。

有一邊要貼牆加sub 仔,所以無位放4.4 到地下,放4.4 到ikea 櫃上面我估會唔夠力,加埋應該高音amt 超過耳仔水平所以放棄。

如果要換音響架,櫃入面果d 野又要搬出黎再找位放,實俾太座罵,因為ikea 個櫃,所以諗緊只是買4.2 之後低音俾哂sub仔播

環境鬥士大家都是,i know the feeling bro
有d迫 left right channel有冇機會再拉開d? 依家咁樣個音場咪好窄, 多野既話中置感覺會同LR痴埋一齊
vertex 2黎, 我買既時候未出vrroom
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞