Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答 (16)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
我朋友剛過英國
香港三星部4K 短投 賣6萬3
英國賣4000 磅 仲要送幕
部機平香港一半
咁搞法而家gbp 跌到咁,加埋免左20巴仙vat 寄黎香港好和味
而家英鎊抵
想學乖巴買套evo 4.4 + 4.CS返嚟
但近排又睇到好多Polk R700 評論好似唔錯咁
價位都差唔多
有啲15 16
得閒去試聽下先
好左上個月睇到哩度分享超平入手Q950a,部野幾正
加埋 john wick, batman, tenet, quiet place, alita

Batman 成日都咁黑,試埋部電視。
呢d 投資係自己屋企唔慳得啦
polk 是美國牌子,即使用or免稅,運費都唔平
我懷疑在鹹片等優惠價再等商場1000 減100 已經是最平,仲有保養
下年 過年左右應該會up 部55 上65, 三星mini LED 幾正
佢啲中價8K 減完價好抵玩
我地都唔係好聽歌, 所以套野都係睇戲用 同埋因為座位係床, 要聽歌估計會聽聽下訓著
我睇戲用projector, 電視只係用黎youtube

batman我一路禁手機一路睇.....頂唔順

反而之後睇左the outfit, 幾好睇
係呀
我見咸片網上會都做緊14xxx
加埋啲優惠卷
為返差唔多
唔知咸片仲冇折實價
應該有
不過已經完左1000減100要再等下
outfit 海關都arm?
但三叔無dv

電視應該要請教隔離step 巴
我只睇串流 或者影響唔大
我雖然用緊OLED
但勁燒印同長期唔夠光
9成戲都係我自己睇
Batman係指岩岩新個套? 我都諗緊睇唔睇
正,炸爆佢
係, 我麻麻 dark knight反而睇左幾次

順便推下美劇severance 等緊第2季
想請教下sub仔隻單元如果係向下射,會唔會有機會震到下面果層
睇緊隻rel T5x
恭喜乖巴svs sub 已經送到
sub 仔腳當然差好多,usd49超值
應該加腳加板會無事
其實如果要震到下面, 無論front firing定down firing都會震到

只不過down firing會勁d 怕既話建議用auralex subdude
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞