『薪火post』BNO 續期資訊(9) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
咁是咪界限街以南立即歸英先,唔認中英聯合聲明。大陸根本無法理基礎接收大清國已割讓地,甚至連新九龍同新界租借地歸屬問題都未搞清楚啦。比中華民國定比滿清遺族先。
正正係呢份文件,中華人民共和國先有法理去接收原屬大清租借地及原英國屬土。
尊重合約精神從來只是西方文化
中國從來有另一套找數方式是常識吧

開始亂講嘢啦依啲人
支那文化永遠都係以為口講得出唔洗負責任就係啱

有著數咁去囉,冇著數咪唔負責囉,如果佢話中英聯合聲明係失效嘅就比返香港人啦,真係有著數就佢拎曬,責任就唔洗負,屌你啦支那人
咁是咪界限街以南立即歸英先,唔認中英聯合聲明。大陸根本無法理基礎接收大清國已割讓地,甚至連新九龍同新界租借地歸屬問題都未搞清楚啦。比中華民國定比滿清遺族先。
正正係呢份文件,中華人民共和國先有法理去接收原屬大清租借地及原英國屬土。

你講緊咩嘢? 從頭到未支那都係到打茅波,由佢一加入聯合國開始口口聲聲話香港唔係殖民地,要收返香港,但係到而家又過人地英國殖民香港,呢 點你講清楚先。
再者,殖民地嘅去向一直係自己居民公投決定,咁香港個公投去咁邊呀?
好啦,再退一步,支那係邊個呀,你份約呢,份南京條約你台北中華民國喎,你支那咩水呀,中華民國先都未到你啦下話

你講緊咩嘢? 從頭到未支那都係到打茅波,由佢一加入聯合國開始口口聲聲話香港唔係殖民地,要收返香港,但係到而家又過人地英國殖民香港,呢 點你講清楚先。
再者,殖民地嘅去向一直係自己居民公投決定,咁香港個公投去咁邊呀?
好啦,再退一步,支那係邊個呀,你份約呢,份南京條約你台北中華民國喎,你支那咩水呀,中華民國先都未到你啦下話

唔關咩殖唔殖民地事,係講緊99年租約地問題。

所以我咪話大陸如果唔認呢份文件,佢根本沒資格拎香港主權。

英國就係拎呢份聲明做基礎,認定滿清滅亡之後,99年租約到期係向大陸負責。先至會將新界同新九龍比左大陸。

如果沒呢份聲明根本97年後香港界限街以北主權係未定。

所以沒得唔輪到大陸話唔認就唔認。

英國就係拎呢份聲明做基礎,認定滿清滅亡之後,99年租約到期係向大陸負責。先至會將新界同新九龍比左大陸。

sor 眼殘睇錯,即係法理上唔係其他人取香港主權係因為呢份聲明,咁佢而家唔認即係可以再決定香港嘅去向?

sor 眼殘睇錯,即係法理上唔係其他人取香港主權係因為呢份聲明,咁佢而家唔認即係可以再決定香港嘅去向?

講係噉講,口交部乜都講得㗎啦
聽日話口交部講完唔認都得啦屌
口交部講到出口咁都唔收返香港?
大陸試水溫 你冇反應就食埋你英國

口交部條友會唔會被消失?
定係又出黎講落實一國兩制? 屎忽鬼

講係噉講,口交部乜都講得㗎啦
聽日話口交部講完唔認都得啦屌

佢唔同你講法律,講「自古以來」
口交部講到出口咁都唔收返香港?
大陸試水溫 你冇反應就食埋你英國

口交部條友會唔會被消失?
定係又出黎講落實一國兩制? 屎忽鬼

諗住老細行開領功點知係倒米我諗

我當係架啦

各位新舊巴打要申請請先睇DOC
睇左有你著數
諗住續反本bb樣嘅bno 都搵到人副簽廢事做壞規矩
想請問副簽人其實要做啲咩?係咪淨係提供佢嘅資料例如passport number嗰啲比我就得? 會唔會有人打比佢地或者要影印佢地passport架?
諗住搞清楚要人地做啲咩先麻煩人
諗住續反本bb樣嘅bno 都搵到人副簽廢事做壞規矩
想請問副簽人其實要做啲咩?係咪淨係提供佢嘅資料例如passport number嗰啲比我就得? 會唔會有人打比佢地或者要影印佢地passport架?
諗住搞清楚要人地做啲咩先麻煩人

睇doc啦
填資料果到一定要填grandfather 個名?

幫呀媽填 佢唔記得左佢呀公咩名

幫呀媽填 佢唔記得左佢呀公咩名

N/A?+解釋?
兩名香港女子近日往日本旅行,聲稱事前透過一間大型國際酒店預訂網站訂購日本民宿,但入住一夜後竟被民宿方面指「非法入侵」,扣下兩人行李,房東更要求索取14萬日圓的巨額賠償(約1萬港元),始肯交出兩人行李。兩女感徬徨,認為遭勒索。

廿多歲的吳小姐向東網表示,年初透過大型酒店預訂網站訂了大阪心齋橋的民宿,之後獲得確認電郵,取得民宿密碼鎖密碼和實際地址,並於本月26日入住,翌日外出後,突然收到該網站職員來電,引述民宿稱她們「非法入侵」。她們即時返回民宿了解,已不得其門而入,門外留有字條寫「既然已經取消,為何前往入住?這是非法入侵!是違法行為!我們鎖上房間,並取走了你的部分行李。」

吳小姐與網站職員聯絡才知道預訂早已被網站單方面取消,她其後致電中國大使館求助無果 。而日本警方錄取口供後無進一步行動。兩人現暫時入住另一民宿,但卻無錢取回行李。

共享支那榮耀
兩名香港女子近日往日本旅行,聲稱事前透過一間大型國際酒店預訂網站訂購日本民宿,但入住一夜後竟被民宿方面指「非法入侵」,扣下兩人行李,房東更要求索取14萬日圓的巨額賠償(約1萬港元),始肯交出兩人行李。兩女感徬徨,認為遭勒索。

廿多歲的吳小姐向東網表示,年初透過大型酒店預訂網站訂了大阪心齋橋的民宿,之後獲得確認電郵,取得民宿密碼鎖密碼和實際地址,並於本月26日入住,翌日外出後,突然收到該網站職員來電,引述民宿稱她們「非法入侵」。她們即時返回民宿了解,已不得其門而入,門外留有字條寫「既然已經取消,為何前往入住?這是非法入侵!是違法行為!我們鎖上房間,並取走了你的部分行李。」

吳小姐與網站職員聯絡才知道預訂早已被網站單方面取消,她其後致電中國大使館求助無果 。而日本警方錄取口供後無進一步行動。兩人現暫時入住另一民宿,但卻無錢取回行李。

共享支那榮耀

呀媽唔理個仔
寄去英國真係好撚耐,星期一寄,到依家都未收到
我又唔見左張 receive 無得去check
早知貴小小寄speedpost
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞