『薪火post』BNO 續期資訊(9) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
老母過左期十幾年
冇副簽
7月3號speed post寄
岩岩批撚左
老母過左期十幾年
冇副簽
岩岩批撚左

介唔介意講下幾時 轉received?
岩岩批左係轉左dispatch?
老母過左期十幾年
冇副簽
岩岩批撚左

5日工作天由received轉dispatch左
老母過左期十幾年
冇副簽
岩岩批撚左

5日工作天由received轉dispatch左

謝謝,我都係7月3,不過普通掛號
7月7轉左received
有無巴打試過未轉仲係being processing 無轉dispatched 但已經收到1個DHL SMS
有無巴打試過未轉仲係being processing 無轉dispatched 但已經收到1個DHL SMS

我係咁。
補交完文件,見佢個網又processing 轉伏not available 同contact 佢地
點知過兩日已經收到sms
(求救)在意大利被人偷左特區護照 靠本旅行證有無可能入到俄羅斯
https://lihkg.com/thread/320392/page/1?ref=ios

Sorry喎,你拎本緊急BNO都仲可以簽證,本爛鬼旅行證係全球都唔承認,連香港澳門都唔承認

我係咁。
補交完文件,見佢個網又processing 轉伏not available 同contact 佢地
點知過兩日已經收到sms

我兩個申請一齊寄,暫時得一個收到一個DHL sms
孝感動天, 終於見到 dispatch了

講返我case:

我係同老婆2個一齊申請
我同佢都係96年申請BNO, 到依家先renew (21年)
我張相係 BB樣, 老婆張相係手抱BB樣

文件比左

1: 舊BNO
2: 身份證雙面彩印
3: 地址證明 (稅單 + 銀行各1張, 全正本)
4: 特衰彩印, 封面, 封底都印埋
5: Declaration form, 我係完整印晒咁多頁比佢 (要副簽但我冇)
6: 相2張

我同老婆2個一齊寄, 每人用1個公文袋入自己文件, 封面寫好係邊個申請人
再入落一個大公文袋寄出

總重量:0.48KG, 普通空郵掛號, $97.5

7月3日 早上10點寄出
7月4日 到左空郵中心
7月7日 郵局顯示已經交付郵件
7月8日 BNO Web 由 Awaiting 轉左 Received
7月13日 即係今日轉左做 dispatch

希望盡快收到新BNO 再同大家報告

講返我case:

我係同老婆2個一齊申請
我同佢都係96年申請BNO, 到依家先renew (21年)

文件比左

5: Declaration form, 我係完整印晒咁多頁比佢 (要副簽但我冇)

我同老婆2個一齊寄, 每人用1個公文袋入自己文件, 封面寫好係邊個申請人
再入落一個大公文袋寄出

7月4日 到左空郵中心
7月8日 BNO Web 由 Awaiting 轉左 Received

冇記錯declaration form印一頁就夠
其他係guidelines比你睇

講返我case:

我係同老婆2個一齊申請

文件比左

再入落一個大公文袋寄出

7月4日 到左空郵中心

我知呀, 不過我諗住都印左就寄埋比佢
(求救)在意大利被人偷左特區護照 靠本旅行證有無可能入到俄羅斯
https://lihkg.com/thread/320392/page/1?ref=ios

Sorry喎,你拎本緊急BNO都仲可以簽證,本爛鬼旅行證係全球都唔承認,連香港澳門都唔承認

其實,BNO呢樣一定撼贏廁板。遺失/被盜都好,可以即刻補領緊急護照,我朋友試過係巴西聖保羅俾人偷咗護照都可以即刻補領繼續行程。HMPO三年前處理唔切所有護照申請,我妹走上法院道即日出緊急護照,莫講話由香港出發去歐盟,再飛去摩洛哥都無問題。

就算有啲人一直話BNO係正宗英國護照,爛船都有三斤釘,起碼用緊急護照去歐盟加某些國家仍然係免簽。 廁板呢,正宗中國籍旅遊證件囉,免簽?? 「正宗」有x用咩! 哈哈哈哈哈哈
香港
推一推先
見到香港咁樣
就好想BNO有居留權
雖然無可能發生
拎黎check in打下飛機算
見到香港咁樣
就好想BNO有居留權
雖然無可能發生

香港發生64或者有機
見到香港咁樣
就好想BNO有居留權
雖然無可能發生

香港發生64或者有機

見到香港咁樣
就好想BNO有居留權
雖然無可能發生

香港發生64或者有機

見到香港咁樣
就好想BNO有居留權
雖然無可能發生

香港發生64或者有機

見到香港咁樣
就好想BNO有居留權
雖然無可能發生

香港發生64或者有機

見到香港咁樣
就好想BNO有居留權
雖然無可能發生

香港發生64或者有機

見到香港咁樣
就好想BNO有居留權
雖然無可能發生

香港發生64或者有機

有夠鐘入黎打BNO飛機啦

講返我case:

我係同老婆2個一齊申請

文件比左

再入落一個大公文袋寄出

7月4日 到左空郵中心

我知呀, 不過我諗住都印左就寄埋比佢

相後面洗唔洗簽certify?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞