『薪火post』BNO 續期資訊(9) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
25 Like 2 Dislike

第二日就有sms, 你係唔係無留電話? 個電話有無+852?

搭單問,無加852就唔會有sms?

星期六定日check見佢轉dispatched, 今朝8點收到SMS

電話有冇加852?

好似無加, print出黎果張form無852

收到sms 了,當然有加852

我都收到了,星期四轉dispatched

岩岩我都收到了,電話無加852,琴日先轉dispatched
用空郵掛號
一星期都未去到

7-10日左右
其實寄到英國好撚快,只不過英國星期六日唔辦工,而且效率低搞到要十日
用空郵掛號
一星期都未去到

7-10日左右
其實寄到英國好撚快,只不過英國星期六日唔辦工,而且效率低搞到要十日

O!
我寫係HKG!
即係一定要當NEW APPLICATION?

HKG? 你Post圖上黎比我地睇係下係唔係寫"HKG"先
唔係HKG既你做硬不孝子啦

咁撚嚴重?

如果本野真係出現HKG佢應該唔洗續啦
只係見過passport office hong kong/british consulate hong kong/FCO

俾你見識下

我細個果本都係寫hkg

btw,呢隻質地真係好正

最正我96年個本,張相仲係黏落去既
01呢本張相好濛

我都係HKG, 本野02-07年
岩岩收到本新

不過老老實實紙質好似仲差過特區
資料個頁又無"過膠", 仲衰過舊個本

有冇巴打可以講下你地個本個人資料個頁係唔係得頁紙?唔似特區過左膠咁
屌 d問題真係日新月異

只係見過passport office hong kong/british consulate hong kong/FCO

俾你見識下

我細個果本都係寫hkg

01呢本張相好濛

岩岩收到本新

有冇巴打可以講下你地個本個人資料個頁係唔係得頁紙?唔似特區過左膠咁

你估荷蘭護照咩

俾你見識下

我細個果本都係寫hkg

01呢本張相好濛

岩岩收到本新

你估荷蘭護照咩

覺得少少奇怪ge
特區硬既, 舊BNO又係硬既, 新個本反而軟身一張紙

我細個果本都係寫hkg

01呢本張相好濛

岩岩收到本新

你估荷蘭護照咩

覺得少少奇怪ge
特區硬既, 舊BNO又係硬既, 新個本反而軟身一張紙

好遺憾,成本護照我諗係得呢頁紙做得差過本廁所板。
好啦聽朝打去問 匯報返比你地

我建議你,唔好貿然問HMPO,最好問問英國嘅國籍律師。簡單諮詢都可以知好多基本野,例如,律師會話你知,出錯本護照比你都可以成功比你入籍。

之前hmpo拒絕出本Bno比我,律師都有問我一個問題就係have you been issued a passport in error。任何野in error都可以成為possible legal point去做。

問o左o拿?
你住英國?

冇呀 我係香港
上面幾段野
睇落又有道理感謝

Did you phone HMPO?

BTW - please see link below on how to get Irish citizenship -

http://www.inis.gov.ie/en/INIS/Pages/WP16000022
發夢有效或剛失效一年內的bno轉晒做bc

英國人都要發同一個夢先得。

各位準申請人
睇doc有你著數

英國人都要發同一個夢先得 - the chances of that is rather low! Thats why a lot of people voted for Brexit last year - they think there are too many Eastern Europeans in the UK. You are talking about 1 million Eastern European coming to the UK since 2004. These people will be horrify if you tell them the UK government is going to allow 3 million Hong Kong Chinese into the UK!
5個人係成田機場check in 得我用bno
地勤叫我一個拎hkid睇

好正常

好正常

我上年成田冇俾人check身份證

好正常

我上年成田冇俾人check身份證

都係正常

好正常

沖繩島 名古屋 關西 廣島
人肉測試全部都要睇HKID
蓮舫竟然走去偽造台灣喪失國籍許可證書,笑撚死人

用畸形BNO(?)會唔會被人告

好正常

知唔知咩原因?

好正常

知唔知咩原因?

打開你本bno個人資料上面睇睇啦

好正常

知唔知咩原因?

Up乜?

好正常

知唔知咩原因?

Up乜?

睇下先派膠啦傻閪

好正常

知唔知咩原因?

Up乜?

...

好正常

知唔知咩原因?

Up乜?

睇下先派膠啦傻閪

但係坐因航呢d機場冇check過

好正常

知唔知咩原因?

Up乜?

睇下先派膠啦傻閪

但係坐因航呢d機場冇check過

通常係地勤要求check
BTW 沖繩試過
上面bno變bc個位巴打點

認祖歸英了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞