『薪火post』BNO 續期資訊(9) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
如果你本嘢無嗰兩句BNO先有嘅嘢呢,我就會叫你袋埋佢算,但係依家本嘢咁係叫畸型,唔換返本正常嘅我怕你拎出去用會出事

但果兩句野冇含有bno
如果你本嘢無嗰兩句BNO先有嘅嘢呢,我就會叫你袋埋佢算,但係依家本嘢咁係叫畸型,唔換返本正常嘅我怕你拎出去用會出事

但果兩句野冇含有bno

但果兩句野冇含有bno

你覺得有無寫BNO係重要咩?重點係嗰兩句嘢BC唔會有

我哋以往有巴打收返黎本嘢係BC嘅時候都係叫佢由頭睇一次,嗰本係真係無錯嘅BC我哋先會叫佢袋咗佢,有任何地方出錯或者一半BC一半BNO嘅我哋都會叫佢從實招來。

你本嘢就係一半BC一半BNO,你要心存僥倖我唔阻止亦都阻唔到你。

拎本野去澳門試下點先

我唔明試嘅意義係邊度?
再唔係去完澳門返香港先排遊客條隊

一次得係唔係第二次都得?你保證?所以我就係話咁試無意義。

但果兩句野冇含有bno

你覺得有無寫BNO係重要咩?重點係嗰兩句嘢BC唔會有

我哋以往有巴打收返黎本嘢係BC嘅時候都係叫佢由頭睇一次,嗰本係真係無錯嘅BC我哋先會叫佢袋咗佢,有任何地方出錯或者一半BC一半BNO嘅我哋都會叫佢從實招來。

你本嘢就係一半BC一半BNO,你要心存僥倖我唔阻止亦都阻唔到你。

從實招來不如影印完之後去銀行做certify true copy之後正本唔知點解唔見左報失

佢肯使錢玩多次嘅都無咩問題嘅

但果兩句野冇含有bno

收埋佢啦,去埋eu住換卡,搵埋份工

去澳門冇意思,BNO同BC都係180日免簽。
入香港都冇意思,因為本野已經有埋香港身份證號碼。
最緊要係 Nationality 個度寫住 BC
你去第二 d 國家過關,個關員都係靠個 Nationality 去分你個本係乜證件
你可以襯而家未脱歐快 d 去歐盟國家工作/居留
但你去英國的話,佢地未必俾你居留

但果兩句野冇含有bno

嗰兩句野係bno 先會有
尤其是In accordance with UK immigration rules 嗰句
一入境如果行人手通道個關員實會有懷疑
Bc 本身就已經有居留權
點解本passport 仲專登有一句寫住持證人可免簽證入境英國

Bc 同bno 關事嘅observation 只會有:
Holder is also a British National (Overseas) and holds HKID A123456(7)
電腦code都係兩個GBR?
定係你父母有嘢暪住你
你覺得係係有機會有,定真係出錯,keep唔keep自己決定
呢本BC足以改變你同你下幾代一生
電腦code都係兩個GBR?
定係你父母有嘢暪住你
你覺得係係有機會有,定真係出錯,keep唔keep自己決定
呢本BC足以改變你同你下幾代一生

改變條毛,本嘢係BC但係多咗兩句BNO先有嘅備註,呃得自己呃唔到人呀

去澳門冇意思,BNO同BC都係180日免簽。
入香港都冇意思,因為本野已經有埋香港身份證號碼。

其實我關心嘅地方係如果啲關員清楚BNO同BC嘅分別係邊時,而佢發現你本嘢係兩本嘅合體,你話佢捉唔捉你入房兼問英國領事館尋求查證真偽?講明先英國佬係有前科將本真護照講成假嘅咁結果條友坐咗廿幾日冤獄,我唔係幾想你哋貪埋啲小便宜搞到一身蟻

但果兩句野冇含有bno

收埋佢啦,去埋eu住換卡,搵埋份工

換咩卡啫 BC係EU定居係唔會有卡

我母親係拎唔到特區
2009年有個移民法唔知關唔關事?
禮拜一打去領事館問問
嗱巴打,我要講嘅都講哂,你知道風險係邊都堅持要Keep嘅,係無問題嘅,正如我以往一樣,啲巴打問我寄唔寄啲乜嘢去續護照好,去EU排唔排EU隊咁都係,揸BNO住唔住得EU咁,我見你唔知頭唔知路嘅我一定係會話唔得,但係我哋講哂啲風險係乜或者你本身已經知係點嘅,咁我咪話你試下,教埋你點試都得添,博本身唔係問題,知自己做緊乜就得。

我母親係拎唔到特區
禮拜一打去領事館問問

你老豆呢?你老豆係中國籍,或者你本身有特叵水護照嘅話,你呢個立論已經唔成立

我母親係拎唔到特區
禮拜一打去領事館問問

你老豆呢?你老豆係中國籍,或者你本身有特叵水護照嘅話,你呢個立論已經唔成立

老豆冇任何有藍版英國護照
我特區是13年辦

我母親係拎唔到特區
禮拜一打去領事館問問

老豆有藍版英國護照 已過期
我特區是13年辦

我母親係拎唔到特區
禮拜一打去領事館問問

老豆有藍版英國護照 已過期
我特區是13年辦

英國護照係類別?BC?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞