『薪火post』BNO 續期資訊(9) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
岩岩幫老豆續埋

係就幫全家續埋喇

續緊
岩岩幫老豆續埋

係就幫全家續埋喇

續緊

一次過寄郵費都慳番
之前去旅行本特區護照釘咗啲簽證,如果續BNO影印晒全本係唔係要拆晒出嚟?
之前去旅行本特區護照釘咗啲簽證,如果續BNO影印晒全本係唔係要拆晒出嚟?

簽證喎
用下個腦啦

簽證喎
用下個腦啦

用塗改液油白佢
過左期16年,冇副簽,舊bno小學雞樣
成功申請
份doc好有用,多謝巴打們咁有心整個doc出黎

巴打, 想問多少少, 你係咪張declaration form要你副簽,而你係無提供之下成功? thanks

簽證喎
用下個腦啦

索性將全本拆散佢影囉
成功申請

巴打, 想問多少少, 你係咪張declaration form要你副簽,而你係無提供之下成功? thanks

有show到要填副署人嗰欄出黎
之前都有巴打講過,依家無論咩case嘅申請都會show呢part出黎
不過我冇填照寄

Ps: 我寄舊bno, 特衰正本,出世紙正本,銀行同税局出嘅信(唔係稅單)
成功申請

之前都有巴打講過,依家無論咩case嘅申請都會show呢part出黎
不過我冇填照寄

Ps: 我寄舊bno, 特衰正本,出世紙正本,銀行同税局出嘅信(唔係稅單)

唔該巴打 聽日寄
成功申請

btw你個名
成功申請

不過我冇填照寄

被系統視為renewal case嘅declaration form應該照舊係無副署欄。不過呢度絕大部份都係過咗期十幾廿年先再續,所以我哋好大部份嘅case都係first Passport case
副署人問題 郭藹明日香(即酸民治日鮮) 提供

再次選:副署人為英國國民或愛爾蘭公民但護照已遺失或過期,返緊list有嘅專業人士或有張list所要求嘅專業資格。

我想問副署人本BNO過咗期, 都屬呢類嗎?
因為唔肯定BNO持有人算唔算上面所講嘅英國國人。

再次選:副署人為英國國民或愛爾蘭公民但護照已遺失或過期,返緊list有嘅專業人士或有張list所要求嘅專業資格。

因為唔肯定BNO持有人算唔算上面所講嘅英國國民。

因為唔肯定BNO持有人算唔算上面所講嘅英國國民。

DSE中文閲讀理解成績不好?
成功申請

不過我冇填照寄

被系統視為renewal case嘅declaration form應該照舊係無副署欄。不過呢度絕大部份都係過咗期十幾廿年先再續,所以我哋好大部份嘅case都係first Passport case

巴打冇錯
不過咩情況都好
當大家申請時見到份declaration form有副署人一欄
都盡量嘗試搵人幫你副簽先
成功申請

btw你個名

今日寄出左,郵局掛號,$65 蚊
今日寄出左,郵局掛號,$65 蚊

郵局掛號平靚正
又係我 收返舊護照,但新嗰本睇tracking先去咗英國同德國,跟住嚟咗香港,但之後又飛返英國同德國,究竟咩事

明明同一日dispatch

又係我 收返舊護照,但新嗰本睇tracking先去咗英國同德國,跟住嚟咗香港,但之後又飛返英國同德國,究竟咩事

人為出錯啦

人為出錯啦

又有經典野...要MARK低
今日上網入晒 d 資料,到最後臨到俾錢個陣,我禁咗 save and exit ,但到而家個 email 都未收到個 password

又要重新再入過資料
今日上網入晒 d 資料,到最後臨到俾錢個陣,我禁咗 save and exit ,但到而家個 email 都未收到個 password

又要重新再入過資料

打錯email ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞