(長文發洩) 拍拖5年 發現未婚夫一直都有叫雞

1001 回覆
3421 Like 115 Dislike
襯五年唔係長 早分早享受
好慘 首先求左兩年分婚都唔娶你
即刻斬欖啦

加油
好多謝你嘅回應。

「而且你再諗下你身為佢嘅老婆竟然要你卑躬屈膝求佢sex,佢都不斷拒絕你,調轉頭就係咁喺出面sex,佢心入面究竟當你係乜嘢?」

其實我心入面真係好介意,以前拍拖都係去旅行同埋staycation嘅時候先有機會sex。我每次都會由期待變失望,再合理化件事覺得係佢太攰所以咁。而家覺得自己真係好蠢好蠢好蠢
可能你都講得啱,我同佢confront 時已經變得好唔rational,個心直頭好似畀1000針拮緊咁。
我仲好奢望説愛我嘅佢會好努力咁求我原諒。
扑都無得扑,點做私家雞
佢冇打算挽留其實都完得
無謂為左哩5年而犧牲自己將來
就算你地勉強繼續行落去,你覺得以後仲可以信佢?唔suffer?

2字尾之嘛,仲有大把青春
你家人都講你值得更好
咁不如當哩次係個契機去揾個真係適合你而屋企人又鍾意既人
唔想分手可能係因為好愛佢
又或者係發現一個你好愛嘅人原來一直以來都都係你想像中咁愛你而且一直都傷害緊你呢個事實
但唔分手 其實你只係縱容緊佢可以繼續去傷害你

連你自己都唔愛自己 繼續俾人地去傷害你
咁對方又點會識去愛你
你只會更加覺得自己不配得到人地嘅愛錫
要學會愛自己 唔俾人哋傷害自己 其實都係自愛的一種
的確唔容易 但更難的路 都會走過的 只係時間問題
你要加油
你話仲敢去唔係有冇開門喎 防疫恐懼撚就收皮啦
唔該你快快脆脆分個靚手
做返個愛自己嘅女人
上嚟同各位巴絲報喜

同件咁嘅垃圾一齊簡直嘥撚咗你人生嘅五年
快啲走呀女!
因為你大量
佢就食住上
順便睇吓你會唔會包容埋佢叫雞
依啲雞蟲上晒腦嘅賤種
叫雞已經係必需品 就好似吸毒吸上癮咁
邊有敢唔敢去嘅問題

樓主真係唔好作賤自己
佢根本一啲都唔愛你唔在乎你嘅感受
你都識講
佢連挽留都唔挽留下你
就證明你喺佢心目中都唔係咁重要
分咗佢搵第二個啦
佢既然瞞到你一次自然有第二次

係 係hurt㗎喇
但你想hurt一排定hurt成世?

絲打 真心講
拍拖結婚唔係為邊個 係為你自己
唔想自己下半世都同一條唔在乎你嘅賤種雞蟲一齊生活
請盡早放手
絲打唔好咁無自信 通常啲雞啲圖都係重P
出到嚟分分鐘唔同人嚟
值啊!我淨係睇對波大唔大
好多人都叫我分手,5年情經歷過高高低低真係好難。

到今時今日我都唔係好記得我上一次識男仔係幾時,覺得好陌生,唔識點樣由頭開始。覺得自己好垃圾,5年後嘅今日先發現佢呢個秘密,而我咁多年仲一直合理化我哋無性嘅問題,身材又差,好撚負。
咁其實你想分定一齊?
我見佢msg 揀親一定要大波,最大波嗰個
邊行咁癲
反正都唔會扑野叫唔叫雞有影響咩
我唔知呀
頭先真係好唔開心好想搵人傾訴,打咗俾輔頭員。
佢話同我哋做counselling了解下點解佢會有咁嘅傾向 先再決定。
雖然收入唔高、學歷唔高、份工又唔穩定

我有個親戚就係咁既人,結果佢婚後出軌、疫情失業,依件事俾個機會你睇清佢人品,好事黎,早走早着啦
咁我想問問
樓主你係咪肥底平波
唔想自爆可以唔答
嫌我波細,滿足唔到佢
咁點解又要同我一齊仲要求婚。。。
你身材好唔掂?
講囉nothing to lose now
169cm, 55KG 個樣普通
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞