(長文發洩) 拍拖5年 發現未婚夫一直都有叫雞

1001 回覆
3421 Like 115 Dislike
我2字尾,佢3字中。一齊咗5年,第3年佢求咗婚。一直覺得未婚夫係乖仔,雖然收入唔高、學歷唔高、份工又唔穩定,但從來都無嫌棄佢亦都唔會話佢,覺得佢對我好,又無其他女性朋友喺身邊,加上咁多年都無嗌過交,而佢所有嘢都會以我為先咁就夠,就算家人同朋友同話我可以埋更好條件嘅伴都唔理,我仲會幫佢defend 話「佢錫我嘛」。大家平時一齊都好開心,為咗未來我事事幫佢慳錢。

我哋第二年打後已經無乜sex,一年可能得1-2次,有次仲要係我主動再苦苦哀求,然後忍唔住喊住問佢點解我哋嘅性關係會變成咁,連含佢佢都話好痕叫我停,佢有解釋有因為工時長,所以好攰,對性冇乜興趣。我一直都有覺得除咗佢真係好攰之外,可能係我唔夠吸引,身材同技術都差。不過一段關係性都唔係最重要,好多老夫老妻都係冇性生活㗎啦,而我選擇咗接受我哋呢個模式。

直到今日先發現佢TG有一個profile,全部都係叫雞group。本身以為佢只係睇J圖,一scroll 就scroll 咗去最低,見到佢有覆人,問人啲女對波有幾大、全套幾錢Q、我仲傻傻哋以為佢只係8掛問下。點知越睇越多,見到佢問吖邊個邊個得唔得閒、門口密碼係咩。發現由拍拖前,拍拖後,求婚後直到上個星期都有叫雞,全部大波囡。我仲懷疑佢已經叫咗十年雞。

我睇完完全震驚,我以為我好了解佢,點知俾我發現佢呢一面。如果佢係五年叫過一次雞,我都可以扮冇見過。但係佢連上個星期都有去,我真好傷心所以confront佢,佢好耐都唔岀聲,只係道歉同話唔會再叫雞。佢話同嗰啲雞無感情,係愛我想同我結婚。我問佢我仲點對佢有信心,我唔想不停check佢電話同要佢向我報告行蹤,就算係咁我都會覺得佢係講大話呃我。佢就問我「如果係咁,分手會唔會好啲?」我個心碎晒,我覺得你竟然唔求我叫我原諒你,反而仲話愛我然後問我係咪分手好啲?咁係咪即係當我哋過去呢五年係白過?一諗起我平時連幾十蚊都幫佢慳,佢就攞幾百蚊出嚟叫雞,我就好心痛。

你可能會想話「鬼叫你冇波咩?」「鬼叫你技術差咩」「你冇波嘛,佢去搞大波妹都好正常啫,又唔係同佢哋有感情」?我知道大波妹真係好吸引,但係如果因為嫌我細波而唔滿足所以要搞其他人,咁點解又要同我拍拖仲要求婚?調返轉,如果因為未婚夫一直都唔同我搞嘢,而我去搵唔同嘅男人上嚟扑嘢,咁又係咪合理?如果佢之後真係遵守承諾,唔再叫雞,咁係唔係姐係打後嗰幾十年人生都會對我冇性趣,同覺得自己好慘冇得屌大波妹?

唔知你係咪睇緊呢個post,我真係好想問點解你要咁對我?為咗大波雞而放棄我,你覺得值唔值得?
分手

真係無需要繼續
你一世都唔會開心
哈哈,爽
分啦 仲作賤自己
柏拉圖式戀愛,夠浪漫
呢排都仲敢去
真係勇者

作過啦
你應該慶幸未同佢正式註冊簽字結婚
如果唔係你會想死
絲打抱抱
咁嘅仆街唔值得你難過
又係扮女人post
「分手]兩字講好容易
但5年嘅感情同經歷要講得起呢2個字真係好難
唔知有無人明白
有啲結埋婚嘅都好似你咁
結咗婚仲離唔離?
分手啦 一習慣左叫雞好難戒
同埋最好check下身體
咁係咪好彩我哋無扑嘢。。。其中我有check 身體,正常。
男人30幾點會唔想扑嘢吖

宜家肯定你個男人寧願俾錢叫雞
都唔同你扑嘢

問題點樣形成你自己先知
解決仲容易

應該除咗分手都冇其他方法
on9, 青樓多人到
真係咁驚肺炎咩
我好傷心,已經包容曬佢所有嘅缺點,點解佢仲唔識珍惜我?
幾時都話,拍拖一定要搵處男。雖然處男都有叫雞嘅風險,但係自己開處男罐頭,以後分手都心甘命抵。
一諗起我平時連幾十蚊都幫佢慳,佢就攞幾百蚊出嚟叫雞,我就好心痛
屌度門咩
有幾多個開左呀
男人出去玩最緊要識得返屋企
有d病共用物件都會傳染 check左無事都好d

講真個句 你字行間自己都唔愛自己
點叫人珍惜你呢
收入唔高、學歷唔高、份工又唔穩定< 你本身都睇唔起佢
其實你都知問題出係邊度,唔好用一齊咗幾耐去情緒勒索/綁架呢段唔健全嘅關係。努力增值自己,搵個真係愛你嘅。thank you, next.
佢係咪真係愛你㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞