(長文發洩) 拍拖5年 發現未婚夫一直都有叫雞

1001 回覆
3421 Like 115 Dislike
Keep it up and move on

You deserve better
分手啦 加油呀 支持你
唔係為咗嗰幾百蚊而傷心
係傷心點解我知佢收入唔穩定,所以一直做好多嘢為咗幫大家慳個錢,同埋佢本身都慳家。
所以見佢情願洗幾百蚊叫雞都唔肯洗喺我身上,我唔係話要啲咩物質嘢,可能係每個月食餐好嘢,買啲日用品上嚟我都會好開心。
咁都未分
點解識新女叫無自制力?又唔係叫你強姦?
我從來唔讚成叫雞喎
講囉,真係嫌而飛就小
你需要人陪伴啊 揾屋企人朋友信得過嘅人傾訴同陪你 你身邊一定有好多人關心你架 捱一段時間 你會慢慢揾番自己 識得愛自己
條女太過照顧條仔 ( 例如樓主所講幫佢慳錢 ).... 又或者係條仔太過照顧條女....

無論係邊一樣, 都變成過分倚賴. 好多呢啲 Case. 只不過正常唔會一齊一年之後發生. 通常都係同居 / 結婚生活之後一段時間.
聽你咁講佢俾得幾百蚊叫雞
其實都係一樓一貨式

可以話只係高級過企街少少

如果咁講嘅話你條仔都係乜嘢都冇要求

而且可能係你條件連一樓一都冇
咁其實你又唔怪得佢

我諗你自貼完之後個個睇完都會驚到走

講真
我諗佢都係迫於無奈所以同你結婚
因為你兩個條件都係差

佢知道如果唔娶你佢唔會娶到第二個
你自己都知道除咗佢之外唔會再有第二個男人追你

我係你會俾多少少錢叫佢叫雞叫得高級啲
唔好再搵一樓一啦
一樓一好鬼污糟
叫佢叫酒店雞啦

你自己都出出邊玩
大家各取所需算啦
原來係唔想惹比你
站於不敗之地
佢未婚夫點答都死
佢只係犯左所有男人都犯的錯

最重要 係識返屋企

依D叫浪子回頭金不換
拍拖前叫雞我接受到
直覺佢唔係你想像中咁愛你
咁輕易講分手
而家又真係唔諗方法追番你
都好「理智」下….
係去一樓一,去嗰啲舊唐樓

可能我條件係差,嫌棄嘅就唔好一齊咁耐喇屌
只能夠同你講聲加油

Take care ar絲打
係呀,到而加都無話WhatsApp 我打俾我
原來5年咁兒戲
唔係你條件差
係你兩個都條件差

一個叫cheap雞
一個一樓一都不如

你知唔知一樓一係咩女?
一係就陀地大媽
一係就新移民中女

你放得上嚟都係條氣唔順啫

佢話要分手你咪求仁得仁囉
浪費五年點都好過浪費六年呀
垃圾唔值得留戀
正常正氣男人唔會上連登
搞多兩搞唔結婚 廿尾嘅樓主唔知到時應該開心定唔開心
留意到你一直回應得好快,同埋到而家都回應緊。相信你一定好徬徨無助,同埋好大壓力。希望你可以保重身體,早啲休息

而我亦認為每一個負責任,有勇氣真心愛過對方嘅人,都唔愚蠢。愚蠢嘅係糟蹋對方真心,因為下半身而葬送一段幸福關係的人。因為他的愛只有性,但你的愛卻係包容,理解,等待。 所以請你唔好責備自己,記得將咁多年你一直俾佢嘅溫柔,都留番一份畀自己bless u~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞