(長文發洩) 拍拖5年 發現未婚夫一直都有叫雞

1001 回覆
3421 Like 115 Dislike
放手
加油
愛你想結婚?

愛你
我諗好多男人對女人講
我愛你 呢3個字本身唔知咩叫愛
結婚或許係對你呢5年負責
我明
同男朋友4年 前排男友求咗婚
但最近我地嗌大交 我好糾結應唔應該繼續落去
好驚結婚會後悔 但又冇咁大決心講得出分手。。
我唔係好敢同朋友講所以先開post同你哋講
好太壓力
我覺得係重要都唔係最重要

所以希望你都係呢方面諗下你男朋友呢5年係點

Anyway, be good

希望好快雨過天青,加油!
而家時代唔同,普遍遲婚遲生左,好多女人三十幾歲人都好後生樣,啲人又長命左,咪遲啲生囉
明,睇下你接唔接受到囉
而家呢一刻發現係好事嚟
Hello

係㗎…
除咗叫雞事件,其他事都對我好好,無微不至。
我知要割,但係諗起以前嘅點滴點真係好難割
我幫下你,call我
唔關事
唔好聽班賤種講咩隆胸個D
你冇錯
錯既係佢 佢叫雞 佢出軌
就係佢唔岩
你唔需要因為咁而自卑
亦唔需要為賤男改變自己
你只要好好咁愛自己 欣賞自己
你一定會搵到真愛
真係愛你嘅話 佢會捨得做啲令你傷心嘅事咩?
咁你諗下佢叫雞個moment囉 即刻會想割
佢無放棄你,男人識得返屋企就得喇比夠家用就同我收聲,再嘈娶隻雞都娶你
唉,你唔好成日咁話自己啦
老土啲講,要有人愛就要先自愛
受咗傷,俾時間自己復原,重建對異性信任先再諗下一位啦,而家喺風眼仲諗乜鬼兒女私情
30歲結唔結婚生唔生仔好死㗎咋,每人有自己嘅路,何苦迫自己要完成某啲嘢呢?
咪係咯…

我唔係純粹幫你口中嘅死雞蟲講好說話,但為咗呢件事搞到散,值得咩…

你sure之後一定會下一個 / 得返自己一個會好過而家?有時人生就係要compromise…

你真係要好好衡量下啊
5年前都未興TG 叫雞group
10年前TG更加係少人識
你點睇到咁多野?
千祈唔好番轉頭
就算佢跪哂地喊哂都好 你同番佢一齊就預左再浪費多幾年時間俾佢呃
最好block埋佢
人有好多種 但佢個level令佢只係識欣賞女人個波 唔識欣賞你既好同付出
搵個高質啲 夠level去睇到你內心既男人
神房間間都開
做之前要做rat
如果係單身嘅,叫雞就whatever喇
佢咁慘同無奈但又要一齊,仲想結婚?
男人性慾起就要去叫雞搞大波妹,仲強調對啲雞無感情㗎
咁無自制能力,同動物有咩分別?
唔好兜,你都係雞蟲,的而且確係幫返雞蟲說話
一段感情無左忠誠係無意義,你自己害你女友都算,唔好害埋樓主得唔得,你地真係又自私又不負責任嘅大仆街黎
其實只係期望與落差 同埋 大家要既野唔同 你又唔應該將你理想既野放係佢身上既 佢咁做得都預左會無左你 睇開d 啦 根本可能就係佢想要咁既結果 但又講唔出口就用第二d 野逼你分手 點知你到而家先發現 btw 你有幾差先會令到個男人叫雞都唔掂你 定佢有d 心理障礙 or 好似上癮咁 好好奇佢諗緊咩 有私家唔用 出去用公家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞