(長文發洩) 拍拖5年 發現未婚夫一直都有叫雞

1001 回覆
3421 Like 115 Dislike
樓主其實睇完你上面嘅回覆,我感受到你有幾愛呢個男人,不過亦都睇得岀你愛到無左自己,好多時明知對方有問題都會選擇用愛去做藉口去包容,其實會日積月累好多問題,好少鬧交到底係咪一件好事?係咪代表到段關係好美滿?

我覺得愛情係一個天平,要大家付出相等嘅嘢先可以保持平衡,其實你哋個天平一早已經失衡(例如性生活唔協調,學歷,兩個人收入等),只係今次發現佢叫雞先不得不面對大家段關係

唔好再諗點解自己咁包容對方但對方要咁傷害你,你個種包容其實某程度上傷害緊自己,試問一個人唔識愛自己嘅人又點樣去將愛比對方感受到呢?再加上一段關係五年,唔係短都唔係好長,你真心要慶幸自己係結婚前已經發現,唔使再浪費自己寶貴嘅光陰係呢啲人身上,比個抱抱你
你今年幾多歲,你打算有幾長命?

假設你今日同佢結婚,又假設你地白頭到老,到你死嗰日都同佢一齊。

你覺得你同佢會有幾多個5年相處?

自己諗諗,失去咗過去既5年慘啲,定失去未來唔知幾多個5年慘啲。
嗯,你係唔好彩既,祝你下一個更好。

PS:樓主係好人,不過順口講句俾其他用性黎控制/ 懲罰自己老公既女人聽,永遠有人大波過你靚過你。
分手 瞞得你一時 瞞唔到…
你睇多次邊個唔比扑先啦盲撚
潮文
慶幸及早發現
叫雞隨時有性病
首先希望你唔好太難過,認真答你啦,首先佢講大話能力唔錯。你依家只不過係發現佢其中一樣講大話嘅嘢,你唔知道佢講咗幾多大話。 首先牽涉信任問題。其次佢係叫chicken,係肉體出軌,即係信任加背叛問題。 再加上佢之所以講對唔住,純粹係因為東窗事發。 你要記住件事你唔知嘅時候,佢係可以不斷做,而且做到上個禮拜都會繼續做 ,佢良心係完全冇過意唔去。 究竟佢嘅對唔住,係出於良心發現定係純粹一時間的顏面問題?

而且你再諗下你身為佢嘅老婆竟然要你卑躬屈膝求佢sex,佢都不斷拒絕你,調轉頭就係咁喺出面sex,佢心入面究竟當你係乜嘢? 當然你可以原諒佢,但係佢本身背住你係咁搞呢啲事情就唔將你放在眼內。果東窗事發後,當然你都可以原諒佢, 我會尊重你嘅選擇, 但你要有心理準備佢會更加當你冇到。

當然要放棄一段多年經營的關係,係會傷心,但呢啲已經係既定事實。但你宜家可以選擇嘅係,係咪要令到自己餘下嘅日子都賠係呢個人手上。 當你“付出好多”泥一點令到你唔捨得放棄這段關係嘅時候,對方嚟講反而係佢得寸進尺,唔知足嘅籌碼。你當然你可以用你餘下唔多嘅青春,繼續賭,去改變一個人本身極難改變的性格。但你要記住當你同一個唔愛你嘅人喺埋一齊,慢慢你都都會變得唔識得點樣愛自己。

而且,雖然一時間完全放棄係好困難,但只要你肯斷咗關係,呢個不忠嘅人喺你生命消失,只係時間問題。但如果你唔放棄嘅話, 下次佢再傷害你,你青春更加少,心力都更加所淨無幾嘅時候 ,恐怕你會更傷 。當斷不斷,必受其亂。
BTW, hope u take care
https://lihkg.com/thread/2946281/page/1
入去睇完仲接受到佢叫雞嘅話咪原諒佢
女人同男人思維太唔同
女人講到咁 只係想男人不停氹佢 然後佢會滿足
男人就諗緊點解決件事
依家邊度有幾舊水大波而年紀又唔太大呢
咁都唔分手
樓主諗緊啲咩
香港女仔大撚曬
咁你咪搵其他男人綠番佢囉 可能佢中意NTR 試完之後對你有番性慾
分手 叫雞唔係問題
但點解唔如實講?
點解要呃人要浪費人時間
支持你呀絲打
報復,叫鴨。
低學歷、低人工咪就係叫雞既鐵膽背景囉
咁你宜家係咪仲想同佢結婚
走啦,唔好再嘥時間。趁你仲未30。
30中嘅男人未結婚都有啲問題,可能根本佢就係有叫雞癖好。
即是你無波
You are right, I am a piece of dumb shit.
你咪就係佢隻私家雞唔滿意可以分手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞