有冇人覺得抑鬱係絕症

699 回覆
374 Like 13 Dislike

有少少唔係好知點樣撐落去
就嚟一年
不停好完又差完又好不停loop
好個陣係真係覺得會好得返
一發作就想放棄

Same
聽晚中六合彩即刻藥到病除啦,我都等緊呢味藥。
一日未死一日都唔會好
聽晚中六合彩即刻藥到病除啦,我都等緊呢味藥。

買親都淨係中1個字 呢啲野永遠都冇我份
一日未死一日都唔會好

你啱
HERE
應該0社交屈出病
政府個心理治癒排撚到出年年頭
咁耐先一次有閪用咩

我係去政府到拎藥 不過治療就睇私家咁

但係其實真係好辛苦 知道佢唔想 但日日都收負 我都會好憂鬱

身為抑鬱的人 覺得你男朋友真係好需要你
你要加油
我自己黎講
有太多負面野唔想同屋企人講 驚佢地擔心
同朋友講又會好易覺得煩
唯有同自己另一半呻 又信得過
所以你點都要撐住呀

你會覺得另一半點樣先幫到你?

其實我成日都鬧佢
因為我自己d壓力冇得釋放
就不知不覺發洩左喺佢到

但實際上點幫 可能係聽我狂喊狂鬧掛
體諒佢自己都唔想 係個病作怪
開解人呢d真係唔係個個做到
至少我男朋友做唔到⋯⋯

我覺得我都做唔到落去 想帶佢去玩 佢又唔肯 平時都就佢 聽佢講 陪到就陪 但佢感覺唔到我緊張佢 令我好難受

你坦白同佢講的話
佢會更自責 覺得係佢搞到你咁
至少我會
可能攬下 摸摸頭 一句我喺到就夠了

Agger

講多d比我知 我未搵到方法同佢相處 我平時都有tum 聽佢話唔開心 問落佢又話唔知 我又無從入手 又唔想hea佢
好奇一問,你地有冇寒背/頸椎問題之類?
之前有睇過啲研究講頸椎唔啱位會影響腦分泌

企唔直掛 要自己修正返直返
關事?
政府個心理治癒排撚到出年年頭
咁耐先一次有閪用咩

我係去政府到拎藥 不過治療就睇私家咁

我睇緊政府精神科,個半月睇一次
HERE
應該0社交屈出病

由細到大都係?

身為抑鬱的人 覺得你男朋友真係好需要你
你要加油
我自己黎講
有太多負面野唔想同屋企人講 驚佢地擔心
同朋友講又會好易覺得煩
唯有同自己另一半呻 又信得過
所以你點都要撐住呀

你會覺得另一半點樣先幫到你?

其實我成日都鬧佢
因為我自己d壓力冇得釋放
就不知不覺發洩左喺佢到

但實際上點幫 可能係聽我狂喊狂鬧掛
體諒佢自己都唔想 係個病作怪
開解人呢d真係唔係個個做到
至少我男朋友做唔到⋯⋯

我覺得我都做唔到落去 想帶佢去玩 佢又唔肯 平時都就佢 聽佢講 陪到就陪 但佢感覺唔到我緊張佢 令我好難受

你坦白同佢講的話
佢會更自責 覺得係佢搞到你咁
至少我會
可能攬下 摸摸頭 一句我喺到就夠了

Agger

講多d比我知 我未搵到方法同佢相處 我平時都有tum 聽佢話唔開心 問落佢又話唔知 我又無從入手 又唔想hea佢

唔需要講啲咩,陪住佢就夠
我女朋友有焦慮抑鬱 , 我同佢一齊佢講過幾次分手 , 我次次都冇放棄 , 因為我知佢控制唔到自己 , 佢都好辛苦 , 而佢唔想再傷害我 , 最近又講分手 , 今次講到完全放棄左我 , 我都依然冇放棄 , 但而家唔知可以點做 ...
我女朋友有焦慮抑鬱 , 我同佢一齊佢講過幾次分手 , 我次次都冇放棄 , 因為我知佢控制唔到自己 , 佢都好辛苦 , 而佢唔想再傷害我 , 最近又講分手 , 今次講到完全放棄左我 , 我都依然冇放棄 , 但而家唔知可以點做 ...

佢可能係驚自己啲情緒影響到你所以先會咁

其實我知道同了解 , 為有比佢冷靜下先再搵佢
其實佢有講我對佢好好 , 我會將佢既問題當做係我問題
食藥喇

食緊

試過一次啪好多粒藥
果下心情真係好平靜以為訓醒就乜都冇
但到依家都仲未死

我都好驚依樣會成為我男朋友嘅問題,自己成日都控制唔到,唔想加重佢負擔,有時要佢承受埋我嘅野我就更加唔忍心見到佢咁辛苦

我都好驚依樣會成為我男朋友嘅問題,自己成日都控制唔到,唔想加重佢負擔,有時要佢承受埋我嘅野我就更加唔忍心見到佢咁辛苦

佢而家就係咁 , 但我想話比佢知 , 我會陪佢走落去 , 我會係佢身邊
我會食維他命b雜 瘋狂曬太陽
隔日做運動

有冇用?

係堅有用
我堅持左兩年
有做運動果日好好
無做係可以係床訓八粒鐘 一路亂諗野再喊下咁
食藥喇

食緊

試過一次啪好多粒藥
但到依家都仲未死

我試過安眠藥od自殺
但最後入左廠
食藥喇

食緊

試過一次啪好多粒藥
但到依家都仲未死

我試過安眠藥od自殺
但最後入左廠

啪幾粒安眠即刻撻落床

佢而家就係咁 , 但我想話比佢知 , 我會陪佢走落去 , 我會係佢身邊

我啱啱開始拍拖嗰陣都會咁諗
自己唔開心搞到佢都唔開心埋
隔日做運動

有冇用?

係堅有用
我堅持左兩年
有做運動果日好好

好多人都話運動有用,但要堅持真係唔易
隔日做運動

有冇用?

係堅有用
我堅持左兩年
有做運動果日好好

做gym果一粒鐘係一心一意諗自己點發力 練緊咩肌肉 真係會忘記其他野
沖涼就感受到啲汗沖走 個頭爽返 熱水打落酸痛肌肉感覺
做完成功感又大 個人會感覺鬆左
隔日做運動

有冇用?

係堅有用
我堅持左兩年
有做運動果日好好

做gym果一粒鐘係一心一意諗自己點發力 練緊咩肌肉 真係會忘記其他野
沖涼就感受到啲汗沖走 個頭爽返 熱水打落酸痛肌肉感覺
做完成功感又大 個人會感覺鬆左

做完係咪會冇咁多精神亂諗野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞