有冇人覺得抑鬱係絕症

699 回覆
374 Like 13 Dislike
覺得係絕症

不過都會有對呢種感覺厭倦嘅時候
啲藥食完第二日會作嘔
索性唔食

想知有睇醫生嘅巴絲食咩藥

我而家每日食緊半粒抗抑鬱
4分1粒抑制腦分泌既

睇醫生食藥 你覺得有無幫助?

都有既
因為果D藥話係可以控制到個腦唔好分泌D唔知咩出黎
總之係會少左諗野
但就變左D副作用 個人遲鈍左 屋企人話我鈍左好多 諗野講野慢半拍
記性又差左 呢頭講完轉頭又問
黎緊我開學啦 我都唔想再食藥 希望食埋今次就可以斷尾

開頭係有啲用 情緒唔會大起大跌
食食下就覺得個人呆下呆下
然後就唔想食
一停情緒又控制唔到
食咗又嬲自己點解咁廢要靠藥
重點係唔食一排又食翻個副作用會重咗
然後loop lol

咁樣講我好驚添
但而家真係食到個人呆下呆下咁

我都發現到自己食左藥之後諗野真係慢左,同埋記性差左
但唔食又唔得

但唔食又唔得

我本身記性已經差 而家食左真係差上加差

但唔食又唔得

你好似好夜訓
好攰但唔想訓 聽日又係另一個辛苦既日子
我覺得係絕症
永遠唔會好

利申:已經有十六年,變幻無常

有左兩年
已經好好好好辛苦
好似地獄咁
唔奢望人理解安慰
但求身邊人少啲鬧我 少啲憎我啲「唔開心亂諗野」
我好努力咖啦已經
亦唔奢望人睇到我努力
但求比多少少空間我喘息 我只想自己可以係能力內 好好努力愛身邊重要嘅人

可不可以至少不絕望
每日都諗緊呢個醜惡既人生幾時完結
瞓唔撚到啊屌
日日早醒既人生幾時先會完。。。
好攰了
好想自殺, 點算
好大壓力

但唔食又唔得

你好似好夜訓
好攰但唔想訓 聽日又係另一個辛苦既日子

我而家半廢青 所以夜睡夜起
我唔眼訓唔敢去訓 因為眼光光好易亂諗野
好想自殺, 點算

有時唔開心我會去睇啲爆笑既片 笑完就好返啲
好想自殺, 點算

我有時都會有呢啲諗法
跟住會諗:如果我死咗,嘛益咗唔想見我/睇低我/唔鍾意我果班人?
死對我嚟講好似係比著數佢哋/認輸
自我開解下啦巴打 加油啊 有咩唔開心都可以搵人傾下

利申:兩年抑鬱
好想自殺, 點算

有無推介
好想自殺, 點算

我有時都會有呢啲諗法
跟住會諗:如果我死咗,嘛益咗唔想見我/睇低我/唔鍾意我果班人?

一齊加油!
好想自殺, 點算

有無推介

睇下我愛香港 同埋N年前果個爆笑忘情水 睇一次笑一次
好想自殺, 點算

我有時都會有呢啲諗法

我想搵人傾下都無, 由細到大都無乜朋友, 得同學同事
好想自殺, 點算

我有時都會有呢啲諗法

我想搵人傾下都無, 由細到大都無乜朋友, 得同學同事

上黎呢度同我地傾啦
呢度無人識你講乜都得
已經有抑鬱
最慘係身邊人唔明
仲成日鬧我打擊我
咁樣先係最慘
所有壓力都一個人面對
真係好冇生存既動力
如果有一種無痛既方法
我相信已經頭也不回了
唔想再過呢種生活
抑鬱會有咩感覺?我懷疑我都有
每晚凌晨都係最難捱
有冇人明
其實你地係有d唔開心既野長期困擾住?
係咪d好實質既野,例如冇錢就好抑鬰,如果有錢就會好返?
其實你地係有d唔開心既野長期困擾住?
係咪d好實質既野,例如冇錢就好抑鬰,如果有錢就會好返?

如果係就好
最慘既係可以冇原因地唔開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞