有冇人覺得抑鬱係絕症

699 回覆
374 Like 13 Dislike
點發現自己有抑鬱?

成日喊同想死,長期情緒低落,做咩都冇動力 影響埋返工同社交
有朋友叫我去睇醫
生跟住就確診左

持續幾耐先係抑鬱?
如果持續一年以上既話 我以前真係有 講緊5年前 不過而家感受到自己真係康復緊 而唔係不時番發 斷唔到尾個隻
呢幾日又黎料
好驚有一日自己會自殺死
absolutely not

99999099建設銀行9909900
點發現自己有抑鬱?

成日喊同想死,長期情緒低落,做咩都冇動力 影響埋返工同社交
有朋友叫我去睇醫
生跟住就確診左

持續幾耐先係抑鬱?
如果持續一年以上既話 我以前真係有 講緊5年前 不過而家感受到自己真係康復緊 而唔係不時番發 斷唔到尾個隻

2個星期
我個陣個半星期係咁已經覺得好辛苦
而加康復緊
本身好穩定
但最近太多野同時做
今日似復發
我唔想死,但更怕生存。
咁焦慮有無得醫?
哈哈 下一個係我。。。。

巴打有咩唔開心可以係到講下
我唔想死,但更怕生存。

我係你個名
想問一問小學已經想自殺,但一直都未付諸行動,有時候過於樂觀有時唔想見人,情緒好易高漲同失控,同埋好易有壓力(有時候去個廁所都會有壓力,唔想落牀),算唔算抑鬱?

之前做啲網上Test話我有嚴重抑鬱但我自己唔太覺有

會唔會係躁鬱症
利申 鳩估
抑鬱八年 真係好攰好想死 我就嚟頂唔到落去
每次我都會同自己講好快過去
之後隔幾個月又再loop過
差唔多六年啦屌

你識咁諗已經好叻
我仲未同個病共存到

我每次復發完都會正面一排 果時就會覺得醫唔好既話 就學下點同個病共存
但幾個月之後再復發果時我就會好想死 唔想一世都係咁過呀
我病發果下會覺得自己係全世界最慘 好絕望
無病發又會好positive
其實我係間歇性咁抑鬱 所以一路無睇醫生
但已經好多年啦屌

我都係復發完就會正面一排
之前自殺出返院正面到自己都驚
我又係病發嗰陣會超絕望,覺得自己成世都係咁
平時有冇同朋友傾下啊?

確診焦慮
抑鬱就因為有焦慮症所以有

定期睇緊輔導
不過 唉最近日日都翻發
岩岩唔洗睇醫生 呢兩日又復發

仲有冇食藥

冇 好辛苦

係咪咩維他命嗰啲

其實就好似一張枱,而家斷咗一隻腳。咁點先至可以令到佢唔冧,有人會選擇用手去托住,但手仲有一日會攰,同埋成個人就一定要系張台旁邊,做唔到其他嘢。最好嘅方法,梗系去做返一隻腳俾佢,等佢可以穩穩陣陣,營養就系做緊呢樣嘢。

最好嘅話當然透過食物去吸取啦,但通常嚟講,要去到治療嘅效果,其實份量要非常之多,食唔夠咪再去諗,系唔系要用補充品。

有興趣了解多啲,可以再話我知。

我有興趣 唔該巴打
不過唔好再打''系''字

係,對唔住!
可以telegram傾傾講多d id:SamsonTheGreen

The green sales狗?

姐係咩?佢係sales

我懷疑姐 the green兩隻字好似d賣保健產品公司d名 樓主小心咪俾人昆

我無錢俾人昆
抑鬱八年 真係好攰好想死 我就嚟頂唔到落去

I know that feel bro
有焦慮同抑鬱
個種感覺真係好難搵人分享 個人好辛苦好痛苦 但又處決唔到
去睇政府診所

食返啲血清素

做多啲運動 見多啲陽光 食多啲香蕉

好快就好返

睇緊政府食緊血清素
運動會嘗試下
確診焦慮
抑鬱就因為有焦慮症所以有

定期睇緊輔導
不過 唉最近日日都翻發

身體心理同睇之前有咩變化
每次我都會同自己講好快過去
之後隔幾個月又再loop過
差唔多六年啦屌

你識咁諗已經好叻
我仲未同個病共存到

我每次復發完都會正面一排 果時就會覺得醫唔好既話 就學下點同個病共存
但幾個月之後再復發果時我就會好想死 唔想一世都係咁過呀
我病發果下會覺得自己係全世界最慘 好絕望
無病發又會好positive
其實我係間歇性咁抑鬱 所以一路無睇醫生
但已經好多年啦屌

我都係復發完就會正面一排
之前自殺出返院正面到自己都驚
我又係病發嗰陣會超絕望,覺得自己成世都係咁
平時有冇同朋友傾下啊?

我有時都會忍唔住發屋企人脾氣,覺得自己好仆街
我都係因為讀書同返工而有病,而家書又讀唔到工又返唔到,做緊廢青
同唔到屋企人傾咪上連登開膠post發洩下囉
呢到大把人聽你講,又唔使驚朋友屋企人嫌自己煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞