有冇人覺得抑鬱係絕症

699 回覆
374 Like 13 Dislike
身邊d人個個都有自己想做既野 興趣 目標
然後聚埋一齊開心吹下水
我自己就咩都諗唔到 答唔上嘴 做左異類既一個怪人

以前我都仲有自己鐘意做既事
唔知幾時開始就戲劇性失去哂所有興趣
覺得已經睇透哂個世界 一切都冇任何價值意義 就連自己既存在都係一樣

我都係,身邊個個都有目標,對自己既興趣好撚有熱誠
但我就日日係屋企做廢青
原來個post仲有人推緊
前排有入過黎叫春
最近好似好返少少 主要係因為chur完幾個project 壓力細左啲
但知道自己遲啲一有壓力又可能會復發 果種無力感真係好撚重

見到咁多巴絲分享 想講我好明白大家既感受
共勉之
前排有入過黎叫春
最近好似好返少少 主要係因為chur完幾個project 壓力細左啲

共勉之

我得閒就上黎叫下春推下post
巴打好返啲咪幾好
話說我見到有個fd啲諗法愈黎愈似我
我見到佢就好似見到就黎有抑鬱嗰陣既我咁
好驚佢都會好似我咁
唔想佢都踏上抑鬱呢條路返唔到轉頭
我平時成日有咩唔開心都會同佢講
話唔定係我感染埋佢
我問佢我係咪影響到佢,佢話冇
但我諗以後都會減少同佢放負了
焦慮加最近抑鬱

壓力一大個人就開始焦慮
其實依個都係深呼吸下呀 搵人r水吹多幾句打轉機搞得掂

抑鬱真係好痛苦
成個人係唔知點解好辛苦咁
冇乜生存動力

血清素其實食完嗰下好鬼辛苦
不過都好過病發嘅
焦慮加最近抑鬱

壓力一大個人就開始焦慮
其實依個都係深呼吸下呀 搵人r水吹多幾句打轉機搞得掂

抑鬱真係好痛苦
成個人係唔知點解好辛苦咁
冇乜生存動力

血清素其實食完嗰下好鬼辛苦
不過都好過病發嘅

你食血清素有副作用?
唉 有冇人瞓唔著啊!!!
前排有入過黎叫春

共勉之

巴打好返啲咪幾好
好驚佢都會好似我咁
話唔定係我感染埋佢

巴打我都有個朋友係咁
因為得佢一個知我有抑鬱 所以我每次都係同佢傾
最近見佢好似愈黎愈負面

我都唔鍾意同人放負/唔敢同人講自己抑鬱
始終覺得自己啲負能量會影響到人
亦唔想人地當我易碎品咁 講野就住就住

巴打有咩同唔到fd講 咪上連登講囉
前排有入過黎叫春

共勉之

巴打好返啲咪幾好
好驚佢都會好似我咁
話唔定係我感染埋佢

巴打我都有個朋友係咁
因為得佢一個知我有抑鬱 所以我每次都係同佢傾
最近見佢好似愈黎愈負面

我都唔鍾意同人放負/唔敢同人講自己抑鬱
始終覺得自己啲負能量會影響到人
亦唔想人地當我易碎品咁 講野就住就住

巴打有咩同唔到fd講 咪上連登講囉

唉 你覺得我仲應唔應該再同佢傾負面野好?
佢成日叫我有咩事都要同佢講,但我真係唔忍心再同佢放負了

其實我覺得自己食藥就唔洗搵其他人傾,可以自己解決到
因為食完藥就會攰到冇精神亂諗野
太長唔quote

巴打你幾耐會同佢放一次負?
如果日日放就控制下會好啲...

我啲朋友都係咁講
叫我有咩唔開心要同佢地講 話我收埋收埋佢地會擔心
但無奈抑鬱症就係 有時我連自己唔開心既原因都唔知
又會為小事糾結好耐 講出黎都唔好意思 好似小題大作咁 啲人會覺得我好誇張
太長唔quote

我啲朋友都係咁講
又會為小事糾結好耐 講出黎都唔好意思 好似小題大作咁 啲人會覺得我好誇張

隔兩三日
紅字好同意
所以先想自己食藥解決
唉唉唉唉唉
太長唔quote

我啲朋友都係咁講

隔兩三日
紅字好同意
所以先想自己食藥解決

明明係好小事 但抑鬱果時會放大十倍 好似世界末日咁
唉唉唉唉唉

巴打煩緊咩?
太長唔quote

我啲朋友都係咁講

隔兩三日
紅字好同意
所以先想自己食藥解決

明明係好小事 但抑鬱果時會放大十倍 好似世界末日咁

屌,我都係,同人講啲人當我講笑咁
結果都係自己匿埋承受返
今日先覆完診
覆完診有種更加灰嘅感覺
原本以為已經好返啲 原來停左一排 又會繼續
原本以為已經好返啲 原來停左一排 又會繼續

要學識習慣
今日先覆完診
覆完診有種更加灰嘅感覺

我月尾都要覆診了,覆診是為了攞藥
唉 頭好痛 不如比我死左佢好過

頭痛好辛苦,瞓都瞓唔到
唉 頭好痛 不如比我死左佢好過

頭痛好辛苦,瞓都瞓唔到

我聽朝仲要5點半起
點撚算

有冇頭痛藥頂住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞