有冇人覺得抑鬱係絕症

699 回覆
374 Like 13 Dislike
其實你地係有d唔開心既野長期困擾住?
係咪d好實質既野,例如冇錢就好抑鬰,如果有錢就會好返?

如果係就好
最慘既係可以冇原因地唔開心

真係冇原因?會唔會係怕孤獨?一個人就亂諗野,有朋友就好d?

有d咩會令你開心?

如果係就好

有d咩會令你開心?
其實我好想睇醫生,但唔敢⋯⋯ 亦唔想食藥。
自身情緒間中不受控地低落(每星期都會最少兩次),有一排加上環境因素更加嚴重,但好好彩嗰排遇上嘅麻煩或者擔心嘅事都好順利解決到,我知自己已經好好彩(本來FF會處理唔到,好大壓力)⋯⋯但點知問題解決哂後,竟然都冇開心嘅感覺,只有微微鬆一口氣
基本上每晚都會發惡夢
前排終於搵到一生所愛,但我控制唔到自己嗰種覺得有一日佢會離開自己嘅念頭 怕自己呢種不安會影響埋佢(其實應該有少少
Sorry for 1999

我而家呢刻係 無錢就成個人都好抑鬱
好在而家有工返下 夠自己洗就算

我自己覺得香港既社會係比較功利主義既, 有利用價值既人先會有人討好結識

自己性格慢熱, 講野唔多, 自然覺得好難埋堆, 格硬改變自己做外向又會好辛苦

覺得自己唔適合係社會生存
how to move on
晚晚半夜係咁喊 喊到發燒 食藥 瞓
第二日又咁 今朝十點先瞓到
雖然我無正式睇過醫生
但我上網睇啲徵症都知自己係
其實我依家已經病發緊
因為我爸爸岩岩走咗⋯⋯
做乜都無心機 又唔想食野
路過見到呢個po
唉 覺得自己好負好累人累物
雖然我無正式睇過醫生
但我上網睇啲徵症都知自己係
其實我依家已經病發緊
因為我爸爸岩岩走咗⋯⋯
做乜都無心機 又唔想食野
路過見到呢個po
唉 覺得自己好負好累人累物

好多年啦 岩岩分手之後胃口都冇埋 又病發
有抑鬱既巴打睇下呢篇文
有方法幫到你地

http://mightyambitions.com/niacin-for-depression/
日日都好驚控制唔到情緒
尤其是夜晚
我都唔想日日係唔係都鳩喊
但我真係控制唔到
而家唯有食藥逼自己瞓
想問仲有冇其他方法
日日都好驚控制唔到情緒
尤其是夜晚
我都唔想日日係唔係都鳩喊
但我真係控制唔到
而家唯有食藥逼自己瞓
想問仲有冇其他方法

唔會有其他方法

如果係就好

有d咩會令你開心?

係真係無原因

如果係就好

有d咩會令你開心?

係真係無原因

㩒錯未打完
年初食藥 食到呆呆下 自己停藥
但係生活壓力一大少少 由會頂唔順
壓力原因有好多 大至學業 細至男/女朋友病咗 都會覺得自己handle唔到 會好驚好緊張
根本就好似有個放大鏡咁將啲負面情緒無限放大
一個黑洞咁吸你入去
常人係好難理解個種無助既感覺

如果係就好

有d咩會令你開心?

係真係無原因

㩒錯未打完
年初食藥 食到呆呆下 自己停藥
但係生活壓力一大少少 由會頂唔順
壓力原因有好多 大至學業 細至男/女朋友病咗 都會覺得自己handle唔到 會好驚好緊張
根本就好似有個放大鏡咁將啲負面情緒無限放大
一個黑洞咁吸你入去
常人係好難理解個種無助既感覺

補充* 病咗講緊少少傷風呀個啲

家人信佛,Keep住有諗過好唔好信
有冇人差唔多晚晚都食安眠藥
仲要食超過一粒
因為一粒唔夠
仲要食超過一粒
因為一粒唔夠

連登冇人失眠?
仲要食超過一粒
因為一粒唔夠

連登冇人失眠?

你幾時見過連登仔會瞓覺
仲要食超過一粒
因為一粒唔夠

連登冇人失眠?

失左眠幾耐同食左幾耐藥
我失左幾年眠 食左一個月

想睇下邊到有得買藥(冇醫生紙)
之前食開 lmovane

抑鬱係咪一定要去比醫生檢查先準確
有冇咩網上或者抑鬱一定有既症狀
CHECK親個個網都話我有
多謝你又推返我入絕望呀
寧願一路無希望 起碼我習慣左會無野
但點解你要俾完希望我又拎返走
好好玩咩
我好攰好攰 唔想再玩落去了

家人信佛,Keep住有諗過好唔好信

信佢既 無 既概念

可唔可以講多少少無既概念
仲要食超過一粒
因為一粒唔夠

連登冇人失眠?

失左眠幾耐同食左幾耐藥
我失左幾年眠 食左一個月

想睇下邊到有得買藥(冇醫生紙)
之前食開 lmovane

抑鬱係咪一定要去比醫生檢查先準確
有冇咩網上或者抑鬱一定有既症狀
CHECK親個個網都話我有

應該失眠大半年,食左半年藥
我通常一粒白瓜子加鎮靜黎食
或者食兩粒白瓜子

前幾日覆診醫生開左隻新既安眠藥俾我
琴晚試左兩粒,效果唔錯,好快眼瞓同埋瞓到好耐
今晚試下淨係食一粒

你試下去藥房問?之前好似聽過有人上網買藥
我未試過自己買藥所以唔清楚

我諗你最好去睇醫生俾佢判斷下先
知道自己有咩問題先去對症下藥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞