[City]又一城大討論區(7)放暑假啦喂

1001 回覆
4 Like 1 Dislike

放榜之後會有 reg day,果日就係返 city 搞學生證同其他入學嘅野,當然仲有木人巷(即係幾十個 soc 擺晒 booth 拉你做 member 報 ocamp)
你係驚撞旅行就睇下 reg day 幾時,ocamp 佢會話幾時玩架嘛,撞咗咪唔好報囉

係既 cityu reg day 多數七月尾定八月尾

16年既話 8月11號 係reg day

Thank you

仲有行木人巷唔好咁快決定報咩ocamp,
行多幾次先至決定報咩啊

NON JUPAS既REG DAY係咪同JUPAS唔同

唔同架
仲有想問下hell 多唔多位
想住hell 易唔易申請到

長洲都無hall啦

長洲都無hall啦

要短先得啦
city啲summer job算唔算係internship?諗緊做唔做好
仲未搵到工
仲未搵到工

爸打,應該仲有好多公司請intern㗎,會唔會係你要求太高
city啲summer job算唔算係internship?諗緊做唔做好

5ho
MA 轉comp fin 係咪無咩可能
仲未搵到工

爸打,應該仲有好多公司請intern㗎,會唔會係你要求太高

Grad job
有無Grad人知道Grad左仲用唔用到Aims
其實hall 120分waiting list 開學會唔會有offer
MA 轉comp fin 係咪無咩可能

GPA夠高任你打橫行,這就是城大

scholarship 仲會自動派比你
今朝上左獅子山,景色超級靚
我唔記得上個 post 係咪有人問 grad 咗仲有冇 email,答案係有嘅
As an alumnus, you can continue to use your current "Office 365" CityU student email account after graduation.
其實hall 120分waiting list 開學會唔會有offer

有嘅
有啲sem a中,有啲就sem b 先有
今年reg day係10-12/8
今年reg day係10-12/8

我想問major qfin係咪一定要讀過m1,m2先handle到?咁如果minor qfin又點?同埋information management of financial services呢科minor又好唔好?
我想問major qfin係咪一定要讀過m1,m2先handle到?咁如果minor qfin又點?同埋information management of financial services呢科minor又好唔好?

bba科咁簡單,洗咩擔心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞