[City]又一城大討論區(7)放暑假啦喂

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
ee 幾時ocamp
係咪得毒撚

想貼清一色仔既house相
不過廢事比人話批鬥

唔去會唔會識唔到groupmates?我non jupas year 1
ee 幾時ocamp
係咪得毒撚

不過廢事比人話批鬥

唔去會唔會識唔到groupmates?我non jupas year 1

無論去唔去,都未必識到人
平時多啲搵下身邊既人傾計仲好啦
EE OCAMP真係...
Non jupas 係唔係冇得報soc/ocamp ?? 想報要10-12去木人巷?
Non jupas 係唔係冇得報soc/ocamp ?? 想報要10-12去木人巷?

有OCAMP會用非正式既方法收人
正式既就會係木人巷收人
無論你報咩OCAMP都得 但係中O/細O就要跟番college/department咁報
黎緊Biomedical science non jupas year 3
好驚識唔到人

正式既就會係木人巷收人
無論你報咩OCAMP都得 但係中O/細O就要跟番college/department咁報

非正式????
想問下有冇cs師兄可以講下interview會in啲咩
好緊張

正式既就會係木人巷收人

非正式????

即係黎緊你地去AC2搞手續個陣,會有人問你讀咩科,玩唔玩OCAMP個D
ee 幾時ocamp
係咪得毒撚

不過廢事比人話批鬥

其實ee 多唔多勁人,好驚 group project 中伏
有冇人黎緊會讀ee year 1,大家互相認識下睇下有冇機會做到groupmates,好似係連登識人易過ocamp識
想問下city is出路點 揀左a1 好似中伏
想問下city is出路點 揀左a1 好似中伏

中撚左伏啦 讀is 不如讀cs 又唔專 樣樣半筒水 都唔知開黎做咩 不過city 班 is 仔成日會打飛機吹奏自己幾好前途
利申:唔係讀is 同 cs

咁點算 如果tran科要再讀番一年?
[quote]想問下city is出路點 揀左a1 好似中伏

中撚左伏啦 讀is 不如讀cs 又唔專 樣樣半筒水 都唔知開黎做咩 不過city 班 is 仔成日會打飛機吹奏自己幾好前途
利申:唔係讀is 同 cs

咁點算 如果tran科要再讀番一年?

trans 科就有機會要defer 架啦 你讀完一年先囉 睇下鐘唔鐘意讀 其實大部分bba 都係當degree咁讀架姐 出路分別唔大[/quote
呢科真係乞食
ee 幾時ocamp
係咪得毒撚

不過廢事比人話批鬥

其實ee 多唔多勁人,好驚 group project 中伏

EE year1 無project做
Year2分major後再識都未遲
第一年身邊識既EE人好多都爆gpa
利申:爆gpa trans走左 聽講仲留係個度啲人讀到死死下 無興趣真係唔好搵命搏
IS有個major叫GBSM、以前college 收生個陣GPA要成3.5先揀到、都算叫做勁科

但唔係因為個curriculum 勁、而係因為佢會迫你去1年exchange、同埋個dept 都幾多資源。其實BBA本身都唔係啲乜專科、講真Marketing 又好practical 咩

只要好好運用4年去裝備自己、基本上讀咩科都無太大影響。呢個世界無乞食科、乞唔乞食都係睇個人。
就來Non Jupas reg day,有啲疑問
請問8月2/3果啲揀科講座駛唔駛去
個人比較內向,唔太鍾意太露骨既Ocamp ppp果個算唔算正經?
Reg day仲有無特別野要留意?

唔該哂巴絲打

有女既話請準備散

不過好恐怖㗎

如果你係ppp嘅,咁應該係報pas或者人院

sorry city ocamp唔露骨

你預男女一齊瞓
IS有個major叫GBSM、以前college 收生個陣GPA要成3.5先揀到、都算叫做勁科

但唔係因為個curriculum 勁、而係因為佢會迫你去1年exchange、同埋個dept 都幾多資源。其實BBA本身都唔係啲乜專科、講真Marketing 又好practical 咩

只要好好運用4年去裝備自己、基本上讀咩科都無太大影響。呢個世界無乞食科、乞唔乞食都係睇個人。

與其入GBSM 入BANL BOM仲好啦
marketing真係笑而不語
大家有無打算報咩ocamp
今年有無咩soc比較好玩?
大家有無打算報咩ocamp
今年有無咩soc比較好玩?

可以玩AC soc
ee 幾時ocamp
係咪得毒撚

不過廢事比人話批鬥

利申:爆gpa trans走左 聽講仲留係個度啲人讀到死死下 無興趣真係唔好搵命搏

點解 tran 走左
Btw 巴打知唔知 ece 起薪幾多
係咪入到mtr 做 signal 野
ee 幾時ocamp
係咪得毒撚

不過廢事比人話批鬥

點解 tran 走左
Btw 巴打知唔知 ece 起薪幾多
係咪入到mtr 做 signal 野

讀呢行競爭好大
專啲唔專啲 讀software又唔及CS hardware又唔夠出面大電既黎
先唔講出路 year23個timetable同其他dept比 同番中學差唔多 差唔多日日都要上 學既野又深又難 無興趣 負碌入左黎既人真係不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞