[City]又一城大討論區(7)放暑假啦喂

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
想入as2入黎仲讀唔讀到minor同返intern
願意暑sem都一樣讀五六科
想入as2入黎仲讀唔讀到minor同返intern
願意暑sem都一樣讀五六科

Minor科撞正你major科 你咪有機會defer
想問轉competing maths 洗唔洗interview
無email係咪收得皮
係既話我訂機票去旅行算
想問轉competing maths 洗唔洗interview
無email係咪收得皮
係既話我訂機票去旅行算

computing*
打過shitty工嘅巴絲可以睇到時間表鳥

邊到睇

ais同chinese and history點揀好
人地POLY都出左NOEBOOK OWNERSHIP PROGRAM啦

CITY/CCCU幾時有啊屌
無email係咪收得皮
係既話我訂機票去旅行算

過左28啦 應該無interview
不過佢應該打電話叫你in
Btw MA 不了
想問下jupas報左city js1202冇interview 通知係咪收得皮
想問下jupas報左city js1202冇interview 通知係咪收得皮

City interview唔重要 最後都係睇成績
想問下13醫拎醫生紙易唔易
想問下13醫拎醫生紙易唔易

睇個醫生hea唔hea啦 hea既話 咪易囉
但係你唔好當醫生傻
無email係咪收得皮
係既話我訂機票去旅行算

過左28啦 應該無interview
不過佢應該打電話叫你in
Btw MA 不了

ok
話說在座有冇師兄試過由ee一個major tran 去另一個ee major?
因為小弟去到依加先發現,對另一個ie major既野好有興趣,好想入
而gpa既話,今個sem得2.69,預計過埋個SEMA先有機會過三,有冇機?

intern dept內轉科應該易搞
但你得2.7左右...

本身咩major 保守估計好難轉到 因為你yr2(估)既科3個major好似得1,2科有分別 2.7應該幾難令人信服你讀得掂
8月2就enrol non jupas升上黎 想問報ocamp係咪都要跟返10-12/8 木人巷個幾日報 定還是non jupas 係第個日子報 仲有想識人做pj 報細o? ee department
有冇人可以講下mkt dept 細O 係點?
Non ju 升上黎yr3 唔知玩唔玩好
主要想識多d人,睇下有冇機r到人做pj
定直接玩中O ?
定直接玩中O ?

呢啲時候呢就好多中o打手既
你係中意social既人想yo咪玩哂2個囉
依加正式開始dept 收生 2個camp都係freshman為主既
你senior intake都係讀marketing科多 想識多啲同班同學就一定係去細o ocamp果時唔識起碼都叫混個臉熟 易r啲
定直接玩中O ?

呢啲時候呢就好多中o打手既
你係中意social既人想yo咪玩哂2個囉
依加正式開始dept 收生 2個camp都係freshman為主既
你senior intake都係讀marketing科多 想識多啲同班同學就一定係去細o ocamp果時唔識起碼都叫混個臉熟 易r啲

普遍黎講non ju 人上黎玩細o 定中o多?
好擔心到時去到全部yr1 到時得淡笑
8月2就enrol non jupas升上黎 想問報ocamp係咪都要跟返10-12/8 木人巷個幾日報 定還是non jupas 係第個日子報 仲有想識人做pj 報細o? ee department

ece
有冇switch major 巴絲未收到interview

我都唔知switch of major使唔使interview

我28號in
其實係咪有in就成功左一半?

完全冇消息 tran 科工

我都係冇消息

有啲department 唔洗interview (seem)
In嘅話你講你對依科點解興趣之餘 要記下啲courses名
例如上年我話對environmental eng 有興趣 佢問我你覺得你想trans嗰個major入面邊個courses可以學到你有興趣嘅嘢
到時就要撻幾個courses名出嚟show到你做好哂research
好撚煩

做咩咁睇唔開入ese

我都唔知switch of major使唔使interview

我28號in

我都係冇消息

有啲department 唔洗interview (seem)
例如上年我話對environmental eng 有興趣 佢問我你覺得你想trans嗰個major入面邊個courses可以學到你有興趣嘅嘢
到時就要撻幾個courses名出嚟show到你做好哂research
好撚煩

做咩咁睇唔開入ese

我係trans去ace department....

我28號in

我都係冇消息

好撚煩

做咩咁睇唔開入ese

ace有environmental? 唔係得civil and structural?

我28號in

我都係冇消息

好撚煩

做咩咁睇唔開入ese

要trans梗係trans Computer Science,三年之後一定係CS食晒所有野

我28號in

我都係冇消息

好撚煩

做咩咁睇唔開入ese

要trans梗係trans Computer Science,三年之後一定係CS食晒所有野

你煩唔煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞