[City]又一城大討論區(7)放暑假啦喂

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
借問聲有無介紹city既懶人包
例如講下唔同學會之類既
Google過好似搵唔到

reg day purple zone大把你知
例如講下唔同學會之類既

感謝回答
屌ef2452老母
屌ef2452老母

屌!!!!!
443444但擺左city政政係a1
希望今年跌分
有冇人知個final year有冇得變?
想報既野話final year唔去得 如果我我會defer仲係咪final year?
例如講下唔同學會之類既

感謝回答

臨reg day好似會有巴打擺曬各個學會ocamp嘅整合出嚟,到時你就明
想報既野話final year唔去得 如果我我會defer仲係咪final year?

其實civil同archi有咩咁吸引咁多人入
純粹因為fg高人工?

我想switch major 如果想轉去acct cgpa得3.1是咪冇咩機?

太低gpa啦,不過都可以照樣試下既

其實係要幾多gpa到?
定係因為account 好搶手?
咁如果轉banl會唔會易d?

Banl收得高過acc唔少喎

咁唯有做多d好事 希望account俾轉

做乜咁睇唔開要轉入acct呀

一心一意想入big4做狗

痴完未呀?入big4唔一定要讀acct
其實你讀咩科同入唔入到big4係完全冇關係
咪咁傻啦,入acct你就好似限死左自己grad左一定要做acct
acct grad你入唔到big4就真係gg,相反讀其他major你可以有走盞位

BTW如果你想入acct,你依家cgpa得3.1,呢個成績真係極普通
咁講gpa你實唔夠黎,咁你有冇讀acct既科?個grade又好唔好?
即係咁,你要轉科唔係得把口,就算你會online apply
都最好事先私下email acct major leader,大家約個face-to-face consultation,盡顯你既誠意

對唔住 小朋友唔識世界
做完intern返香港即去consult下

咪咁傻啦,入acct你就好似限死左自己grad左一定要做acct
acct grad你入唔到big4就真係gg,相反讀其他major你可以有走盞位

BTW如果你想入acct,你依家cgpa得3.1,呢個成績真係極普通
咁講gpa你實唔夠黎,咁你有冇讀acct既科?個grade又好唔好?
即係咁,你要轉科唔係得把口,就算你會online apply
都最好事先私下email acct major leader,大家約個face-to-face consultation,盡顯你既誠意

對唔住 小朋友唔識世界

不過我勸你都係唔好轉啦,我係過來人,唔想再見到有人入呢個地獄

想問點解地獄

對唔住 小朋友唔識世界

不過我勸你都係唔好轉啦,我係過來人,唔想再見到有人入呢個地獄

想問點解地獄

http://bkb.mpweekly.com/明周頻道/【毒人系列】會計界揭秘-阿樹:我哋唔係機器!
https://www.youtube.com/watch?v=RMUUuRtwTKg

對唔住 小朋友唔識世界

想問點解地獄

http://bkb.mpweekly.com/明周頻道/【毒人系列】會計界揭秘-阿樹:我哋唔係機器!
https://www.youtube.com/watch?v=RMUUuRtwTKg

https://www.youtube.com/watch?v=tOPKaKM9-84
屌ef2452老母

屌!!!!!

sem b讀已經少啲nds屈你機咖啦

有冇人知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞