[City]又一城大討論區(7)放暑假啦喂

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
fm無知一問幾時可以登入aims?

做咗Pre-enrolment 先
http://www6.cityu.edu.hk/orientation/page/preenrolmentbst

做完係咪即刻登入到定要等一陣?

等10分鐘

等咗成日都登入唔到,我個fd都係

我都唔得

要等48個鐘再activate個ac
聽日就知轉唔轉到major喇 本身完全收唔到interview已經知係凍過水 但我真係好唔想讀而家果科呀 更加唔想再見到Glenn 下個sem又有一科係佢教 屌
有冇JS1202 chem 既同學仔
入拉把想print 野
但print 唔到

http://www6.cityu.edu.hk/orientation/page/preenrolmentbst

等10分鐘

我都唔得

Activate 唔到嘅,睇清楚個programme code 有冇打錯,最常見都係錯依個
Activate 咗但登入唔到嘅,麻煩等48粒鐘比database去update 返
有任何疑問都可以係reg day 個日問人或者問返csc
arro個網好似準啲

等10分鐘

我都唔得

Activate 唔到嘅,睇清楚個programme code 有冇打錯,最常見都係錯依個
Activate 咗但登入唔到嘅,麻煩等48粒鐘比database去update 返
有任何疑問都可以係reg day 個日問人或者問返csc
arro個網好似準啲

冇打錯都activate唔到呀
係咁話invalid student id
明明個student id係佢畀嘅
所以我先估要等48hrs先activate到
小弟as2入嚟 㩒Degree Works有好多科都係要Prerequisite 係咪要讀翻之前嘅科先讀到呢啲科??

咁多chem

下年yr3
想知「城大廢青」件T係邊度可以買?
聽日就知轉唔轉到major喇 本身完全收唔到interview已經知係凍過水 但我真係好唔想讀而家果科呀 更加唔想再見到Glenn 下個sem又有一科係佢教 屌

點解咁遲先出轉major result
應該7月就出左
入拉把想print 野
但print 唔到

去print野就唔一定去拉把既

下年yr3

有冇得留tg
請問邊到可以download notes?
請問由又一城行去cmc最快路線點行?

CMC可能搭巴士筆架山花園行落去仲快

巴打 準備日日經又一城LG2出口爬一次山喇
shittyu shittyu shittyu

點解咁遲先出轉major result
應該7月就出左

我表達得唔好 係switch of major
有冇Ching知道physics(JS1208)有冇系O?
同埋男女比例係點?
感激不盡

理科可以有幾多女

Bio chem都起碼一半
Phy就

點都好過ee先
男女比係13:1
想知「城大廢青」件T係邊度可以買?
做pre enrollment既時侯set既password就係aims個password?
if so,我仲未入到aims

係咪要等多一兩日先得…?

*Note: Students admitted through JUPAS are required to complete the online pre-enrolment when accepting the JUPAS offer. After completing the online pre-enrolment, please wait for 48 hours for us to update all the relevant databases before logging into AIMS for photo upload.
From ARRO
張學生證轉左設計?

聽講今年see個 campfire 要同ac soc一齊玩 個氣氛一定好奇怪

好似book左白石場,但SEE本身少人所以侵埋一個AC soc share 場cost

報科工中o囉,上兩年好多see人都係玩中o

報今年個科工中O?你唔好水鳩班fm啦

佢係唔係科工中o啲人黎

十成九係啦 科工中o比人屌到臭曬都仲走去叫人報

講到尾咪又係得你幾個喺到吹奏細o水鳩班fm 打手都唔好咁明顯啦
想問下Switch of major係咪出咗result? application status寫approved即係點?
想問下Switch of major係咪出咗result? application status寫approved即係點?

我都係寫approved 但係pre reg timetable冇轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞