[City]又一城大討論區(7)放暑假啦喂

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
17dse路過
A1:city biomed engine
想問呢科出黎係咪要乞食

bioengineering好似係第二個department
好難搵唔到工 意思係咪即係好景?

做咩多?

應該都係sales 絲打都報左呢個?
有冇人有申請過Scholarship
我淨係見到政府個個 大概咩Requirement可以拎到?
City本身好似淨係比Jupas幾個5**同埋IB高分個啲
我nonju entry有冇野可以申請

幫巴打push 因為我都有同樣疑問

同問
有冇see嘅巴絲可以分享下同ocamp幾時
利申 non jupas 入year 1

同問

17dse路過
A1:city biomed engine
想問呢科出黎係咪要乞食

bioengineering好似係第二個department

做咩多?

留個tg?聽日放榜有照應
今年啲society 好似好靜咁
行過ac1都無乜留意有society 周圍貼ocamp poster
Btw city ocamp有邊啲值得玩

大澳

睇下你想識咩人,識自己科嘅人最好玩中o,細o通常搞得比較hea。
識同興趣或者其他科嘅人,咪報下ac soc 囉。鍾意玩drama 就報drama soc ,鍾意有免費電影飛派咪入film soc,鍾意做義工咪報社會服務團囉,天文soc 就好似sell warm。
通常鍾意chur嘅人都會報大o,因為都玩得幾癲。

SEE OCamp 25-27/8 北潭涌

做咩多?

留個tg?聽日放榜有照應

好呀 你留我add你

所有ma course好似都係3個鐘ma1200 2xxx 3001都係3個鐘 但係3001好似淨係一堂?
ee year1 pre-reg好似已經15 reg多個ge/執下dayoff 記得讀好個year1因為你要trans走就靠佢 得閒睇下Degree work 因為好撚柒多野讀

利申:final year

SEE OCamp 25-27/8 北潭涌

巴打係school of energy and environment?

睇下你想識咩人,識自己科嘅人最好玩中o,細o通常搞得比較hea。
識同興趣或者其他科嘅人,咪報下ac soc 囉。鍾意玩drama 就報drama soc ,鍾意有免費電影飛派咪入film soc,鍾意做義工咪報社會服務團囉,天文soc 就好似sell warm。

如果係科工(engine)人既話建議今年唔好報科工中O喇
我呀哥話今年中O好垃圾

因為今年科工同冇莊無分別

如果係科工(engine)人既話建議今年唔好報科工中O喇
我呀哥話今年中O好垃圾

因為今年科工同冇莊無分別

Year 1-2你有College科 中o都會識到人 但上到year3-4就分返散去自己科 尤其上年改左制度 唔洗睇year1 成績分科 更加sure你會識到上堂fd 我會建議中o+細o 利申上年都係咁
我今年non ju 入mkt yr 3
睇degree work 話我只需要讀63 credit
但offer letter 話我要讀夠66 cre先畢到業
因為要補多科叫organisations management
咁究竟信邊個至岩
我今年non ju 入mkt yr 3
睇degree work 話我只需要讀63 credit
但offer letter 話我要讀夠66 cre先畢到業
因為要補多科叫organisations management
咁究竟信邊個至岩

Offer letter
Degree work只係參考
Between問dept最清楚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞