[City]又一城大討論區(7)放暑假啦喂

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
所有ma course好似都係3個鐘ma1200 2xxx 3001都係3個鐘 但係3001好似淨係一堂?
ee year1 pre-reg好似已經15 reg多個ge/執下dayoff 記得讀好個year1因為你要trans走就靠佢 得閒睇下Degree work 因為好撚柒多野讀

利申:final year

無emiy真係
有冇ee人開tg group?
有冇ee人開tg group?

https://t.me/joinchat/EohuJg7T3Ff6AgzP3PjEGQ
開左
AS II Chem 留名兼有問題想問

岩岩睇完Degreeworks見到自己Major果度有一堆required courses:
BCH 2004, 2006, 2007, 2008
BCH 3014, 3015, 3016, 3027

望過下入面課程內容,其中2006同2007既內容大部分都學過,應唔應該去申請course exemption?如果要既應該去邊度同帶咩野申請?

另外,College-specified courses其實有咩揀?
唔該哂各位

所以我College-specified揀韓文之類都OK?

2006要申請既話要向邊個申請

thanks bro

Oh 如果係咁我再考慮下,thank you so much

介唔介意留個TG🤔🤔

另外搭單問多句,係AIMS度見到自己冇pre-reg既科,係咪AS2都係咁定我睇錯地方
EE2331 PAO係咪真係mean1.5/1.6?
無位轉走
有冇see嘅巴絲可以分享下同ocamp幾時
利申 non jupas 入year 1

SEE OCamp 25-27/8 北潭涌

巴打係school of energy and environment?

有無MA freshmen 呢科好似無人讀咁
有冇人入咗MBE呀
所有ma course好似都係3個鐘ma1200 2xxx 3001都係3個鐘 但係3001好似淨係一堂?
ee year1 pre-reg好似已經15 reg多個ge/執下dayoff 記得讀好個year1因為你要trans走就靠佢 得閒睇下Degree work 因為好撚柒多野讀

利申:final year

ma1200是否超難

基本M2野
Btw city ocamp有邊啲值得玩

睇下你想識咩人,識自己科嘅人最好玩中o,細o通常搞得比較hea。
識同興趣或者其他科嘅人,咪報下ac soc 囉。鍾意玩drama 就報drama soc ,鍾意有免費電影飛派咪入film soc,鍾意做義工咪報社會服務團囉,天文soc 就好似sell warm。
通常鍾意chur嘅人都會報大o,因為都玩得幾癲。

如果係科工(engine)人既話建議今年唔好報科工中O喇
我呀哥話今年中O好垃圾

因為今年科工同冇莊無分別

Year 1-2你有College科 中o都會識到人 但上到year3-4就分返散去自己科 尤其上年改左制度 唔洗睇year1 成績分科 更加sure你會識到上堂fd 我會建議中o+細o 利申上年都係咁

我呀哥就係上上年中O 佢話玩完個兩日中O個堆frd都走返去同自己科d人玩,過多一排就變左hi bye frd
所以如果想keep耐d既友情我prefer細O係必需

笑咗又吹奏細o
ee 下個Sem 唔好reg 2331
Dr Pao 教次次mean 1.5/1.6
自己諗

EE2331 PAO係咪真係mean1.5/1.6?
無位轉走

巴打係school of energy and environment?

聽講今年see個 campfire 要同ac soc一齊玩 個氣氛一定好奇怪
Btw city ocamp有邊啲值得玩

睇下你想識咩人,識自己科嘅人最好玩中o,細o通常搞得比較hea。
識同興趣或者其他科嘅人,咪報下ac soc 囉。鍾意玩drama 就報drama soc ,鍾意有免費電影飛派咪入film soc,鍾意做義工咪報社會服務團囉,天文soc 就好似sell warm。
通常鍾意chur嘅人都會報大o,因為都玩得幾癲。

如果係科工(engine)人既話建議今年唔好報科工中O喇
我呀哥話今年中O好垃圾

因為今年科工同冇莊無分別

Year 1-2你有College科 中o都會識到人 但上到year3-4就分返散去自己科 尤其上年改左制度 唔洗睇year1 成績分科 更加sure你會識到上堂fd 我會建議中o+細o 利申上年都係咁

我呀哥就係上上年中O 佢話玩完個兩日中O個堆frd都走返去同自己科d人玩,過多一排就變左hi bye frd
所以如果想keep耐d既友情我prefer細O係必需

打手都唔好咁明顯 大中細o都會有咁嘅情況啦
一陣又話你呀哥講 一陣又你自己prefer
你係要自己自摺既玩咩camp都冇友情啦
有冇computer science 巴打?

聽講今年see個 campfire 要同ac soc一齊玩 個氣氛一定好奇怪

即係點 See ching 介唔介意留個tg

一定有嫁喎
忠告大家
唔好報大o
忠告大家
唔好報大o

你忠告大家都俾埋個原因啦
FM全面進場
有冇人入咗MBE呀

打算玩ocamp

打算玩ocamp

冇理科底, 驚讀唔來啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞