[City]又一城大討論區(7)放暑假啦喂

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
上年玩細O d groupmate cccu仲多過degree 仔 最後要上堂yo 人先識到fd

agger 細o啲人好多都係asshole仔 上年諗住識projectmate而報左 但year1其實冇咩project會同返係camp識既人一齊做 啲dormmate又全部都係毒撚 個camp又貴hea搞 不了

乜cccu ocamp 係同 degree 嘅一齊搞

係呀,上年去細O伏咗

你咩科
我上年就玩大o同細o
個人覺得幾好 大o/中o是一個+ 細o
大o識到其他科既人 細o又識到gp mate 係有asshole 不過1-2個

其實要睇邊個細o,例如CSS 個 ocamp asso 學生多過 degree 學生
不過咁,唔記得係咪過咗個動議,話新嘅 cccu 學生唔再係城大學生會嘅會員,如果係嘅話 cccu 學生唔會玩到 city 嘅細 o
上年玩細O d groupmate cccu仲多過degree 仔 最後要上堂yo 人先識到fd

agger 細o啲人好多都係asshole仔 上年諗住識projectmate而報左 但year1其實冇咩project會同返係camp識既人一齊做 啲dormmate又全部都係毒撚 個camp又貴hea搞 不了

係呀,上年去細O伏咗

你咩科
我上年就玩大o同細o
個人覺得幾好 大o/中o是旦一個+ 細o
大o識到其他科既人 細o又識到gp mate 係有asshole 不過1-2個

就係岩岩同你相反,少degree
有冇switch major 巴絲未收到interview

我都唔知switch of major使唔使interview

琴日收到

係呀,上年去細O伏咗

你咩科
我上年就玩大o同細o
個人覺得幾好 大o/中o是一個+ 細o

其實要睇邊個細o,例如CSS 個 ocamp asso 學生多過 degree 學生
不過咁,唔記得係咪過咗個動議,話新嘅 cccu 學生唔再係城大學生會嘅會員,如果係嘅話 cccu 學生唔會玩到 city 嘅細 o

要睇有幾多基本會員啦 過千既細o都唔會點差 建築個邊重好玩過中o
non-jupas year3
我而家淨係知自己8月1要去Oday
你地講既reg day係?
仲有冇咩係新生必知
岩岩拎左船,但係點解咁零定7390元,而唔係20000第一次拎咩都唔識

咁快有scholarship apply得?

今年果批internal 前前後後應該係上兩個星期派哂offer
打過shitty工嘅巴絲可以睇到時間表鳥

邊到睇

我都唔知switch of major使唔使interview

我28號in
其實係咪有in就成功左一半?
打過shitty工嘅巴絲可以睇到時間表鳥

邊到睇

細o 要同asshole仔玩
人唔笑 狗都伏

我28號in

完全冇消息 tran 科工

我28號in

我都係冇消息

我28號in

我都係冇消息

上年trans科個陣 基本上有得in+GPA過3就已經穩trans
準備in既人記得睇多啲自己科既野
例如讀啲咩 出黎做啲咩 黎緊香港係呢方面有咩發展
又要諗下點解自己要trans 有咩能力適合讀呢科 自己舊個科同宜家想trans呢科有咩分別

雖然最後都係GPA屌打一切

我28號in

我都係冇消息

上年trans科個陣 基本上有得in+GPA過3就已經穩trans
準備in既人記得睇多啲自己科既野
例如讀啲咩 出黎做啲咩 黎緊香港係呢方面有咩發展
又要諗下點解自己要trans 有咩能力適合讀呢科 自己舊個科同宜家想trans呢科有咩分別

雖然最後都係GPA屌打一切 不過之前比個耶撚煩 話祈完濤之後 無in都trans左政政

細o 要同asshole仔玩
人唔笑 狗都伏

Woof woof!

我28號in

我都係冇消息

有啲department 唔洗interview (seem)
In嘅話你講你對依科點解興趣之餘 要記下啲courses名
例如上年我話對environmental eng 有興趣 佢問我你覺得你想trans嗰個major入面邊個courses可以學到你有興趣嘅嘢
到時就要撻幾個courses名出嚟show到你做好哂research
好撚煩

我28號in

我都係冇消息

有啲department 唔洗interview (seem)
例如上年我話對environmental eng 有興趣 佢問我你覺得你想trans嗰個major入面邊個courses可以學到你有興趣嘅嘢
到時就要撻幾個courses名出嚟show到你做好哂research
好撚煩

上個sem tran ee都唔洗interview直接approve 個時仲準備左interview

我28號in

我都係冇消息

好撚煩

上個sem tran ee都唔洗interview直接approve 個時仲準備左interview

做咩咁睇唔開

利申 ee trans走
仲有冇咩係新生必知
仲有冇咩係新生必知

non-jupas red day唔同jupas
等收信

我28號in

我都係冇消息

好撚煩

讀ee好過讀乞食engine 又唔夠gpa tran去ace

我28號in

我都係冇消息

好撚煩

讀ee好過讀乞食engine 又唔夠gpa tran去ace

ee讀得掂就係囉
仲有冇咩係新生必知

non-jupas red day唔同jupas
等收信

thx
話說在座有冇師兄試過由ee一個major tran 去另一個ee major?
因為小弟去到依加先發現,對另一個ie major既野好有興趣,好想入
而gpa既話,今個sem得2.69,預計過埋個SEMA先有機會過三,有冇機?
話說在座有冇師兄試過由ee一個major tran 去另一個ee major?
因為小弟去到依加先發現,對另一個ie major既野好有興趣,好想入
而gpa既話,今個sem得2.69,預計過埋個SEMA先有機會過三,有冇機?

intern dept內轉科應該易搞
但你得2.7左右...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞