[真事]《所有角色都係player嘅愛情故事》

1001 回覆
181 Like 18 Dislike
咩係守衛
又唔可以咁講嘅
所以我先寫話呢個game可以睇到大家係咩性格
有時玩到太投入就會露曬自己個底
唔係叫守衛咩 定我記錯左
冇玩過有守衛嘅狼人有咩用
每round指一個人救
如果條友比人殺 守衛救得中就唔洗死
誰人又偷偷留下負評
唔係好明
如果文仔毒阿晝
咁邊個會守文仔?
睇落去未知
留名
唔知算唔算劇透 但想有d神秘感就唔好睇了

「唔得喎!就係要你唔知幾時有人會錫你先好玩,haha。」我得意地回答。

雷達再三確認所有人都閉上眼後說:「狼人可以開眼喇。今晚要揀一個人嚟殺。」

本來我以為Naomi和Jane在第二回合會選擇其他組仔女作為受害者。可是她們兩人對上眼確認過眼神之後,想也沒想就再次指向文仔。

我不清楚Tiff剛才是怎樣對她們提起文仔的事,也不知道當中有沒有被添油加醋。反正她們就顯得相當討厭文仔,誓要將他置諸死地。

我和雷達見狀也是極為無奈,心中慨嘆著在Ocamp仍未開始之際就已經令組內發生杯葛他人的慘劇。

但願文仔只是唯一一個被排擠的對象,假若再出現其他相同的情況,組內的關係只會變得支離破碎。

「好喇,狼人揀完人喇。到守衛出嚟救人。」雷達說。

我聚精會神地注視著每個人的眼睛,企圖找出誰是守衛。我很好奇他是怎樣預料到文仔會是第一個被殺的人。

不過任我再仔細觀察,我也找不出誰是守衛。我立即望向雷達並說:「邊個係守衛啊。」

雷達沒有回答我,只是一手指向坐在文仔旁邊的Jason。

「哦~~~~屌。」我發現張開眼睛的Jason後說。

我望向Jason,只見他步步為營地舉起手指,打算以最小幅度的動作去選擇他要拯救的人。

說實話,要不是雷達提醒我Jason就是守衛,也許真的要到遊戲結束才會真相大白。難怪剛才被守護的人是文仔,全因為他距離Jason最近。

不過,Jason這一次並未有再指向文仔。可能他跟我也有相同的想法,認為狼人不會連續殺同一個人兩次。

可惜我們都太天真了,少看了女生狠心的程度。

Jason把手掌放在膝蓋上,只轉動著手腕並豎起食指指向Jane。他指向人的幅度實在太不明顯的,連雷達也看得不太清楚。

雷達對Jason說:「唔係幾睇得到,要再指多次。」

「喂sorrysorry,等我指多次。」Alan說。

「識唔識救架守衛。」JOJO笑說。

「守衛做野唔洗你教。」Jason說。

Jason以同樣的方法再次指向Jane,而雷達這次終於明白他的意思。

雷達示意Jason可以合上眼睛,再說:「好,守衛救完人喇,女巫開眼。今晚有一個人死,你可以救或者唔救。或者用你嘅藥水殺人。」

張開眼的人是Christine。她不加思索的向雷達搖頭,決定不作出任何行動。

「屌你,女巫殺鳩我!!!!」我仰望天花大叫。

「唉,抵你死啦爸爸!四圍溝女!」Jane說。

「係囉爸爸,成日溝女!」Christine面向著我伸出舌尖扮鬼臉,然後便閉上眼睛。

我完全沒想過Christine會是女巫。起初我還以為女巫會是文仔或Zoey,但萬萬想不到竟然是Christine。不過我相信她對我並沒有任何惡意,可能只是想捉弄一下我。

畢竟Christine也是我親自揀選的新生,我當然不希望她會討厭我。

雖然今晚只是第一次跟組仔女見面,但感覺大部分人都是相當外向。假若將來有機會,一定要帶他們到蘭桂坊的夜店狩獵,尤其是作為「親生女」的Christine。

「好喇,預言家可以開眼。揀一個人嚟睇身分,我向上指係好人,向下指就係壞人。」雷達說。
咁岩有文
岩岩好
想睇多啲zoey互動 好青春
反而想睇下會唔會同Christine發展 話曬靚女
唔覺得Zoey呢啲失戀後移情嘅女有咩咁真摯難得
真 留精不留情
要做獸父了?
想睇Christine線
想快啲有文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞