[夏日轉會窗, 如夢又似幻] 曼聯FF轉會新聞暨吹水區 [97]

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
未爆c朗逃稅之前 一早90m 揼濺種買莫拉達咪好 依家都唔知點撚算 講乜撚野價

yes

你而家肯一野轟90m 皇狗咪一定照放
未爆c朗逃稅之前 一早90m 揼濺種買莫拉達咪好 依家都唔知點撚算 講乜撚野價

yes

yes

笑下啦 唔洗比膠既
發細路仔脾氣
有咁多錢買harry kane好過啦
買到拿卡同達子 其實都好唔錯
又空炮
c朗依家變過街老鼠
BELOTTI空左炮未
BELOTTI空左炮未

A米簽
c朗依家變過街老鼠

上個星期仲球王
今個星期就咁
BELOTTI空左炮未

A米簽

去多仔買丹比利算啦

咪臭係 9換11唔明你地班友成日吹到換num對佢打擊好大

人地個9號品牌無撚左

c朗轉會去蝗都係著9號, 魯爾走左先拎返件7
無左應該努力俾表現去搶返黎, 去證明人地係錯而唔係" 判pair "發爛渣咁
機會係留俾有準備既人, 如果上年踢到第一季咁, 而家伊巴走咪名正言順拎返件9號囉

C朗個例子錯9晒
人地魯爾一直著7號
C朗過去著9號合情合理
依家情況係c朗過去搶左7號著外
仲要無同魯爾講聲就收9左佢件7號

唔尊重就係唔尊重
你都唔可以將成件事講到合理
就算馬仔只係新人,一樣要溝通

如果搶魯爾波衫肯定暴動

碧咸同C朗都搶唔到

講真句 點會搶
人地話晒皇馬傳奇
其實新仔換下號碼都好正常
成件事最柒就係無通知馬仔
唔可以因為馬仔今季打得差
就將呢個做法合理化

agger 唔通個係唔尊重 但唔係代表你表現差係受呢件事而影響
兩間球會已就莫拉達轉會達成初步共識,現正積極為轉會費上的分歧努力,不過在其經理人盧比斯向皇馬表明莫拉達的離隊意願下,皇馬已願意將分歧拉近,令曼聯有信心可在未來數天完成談判。
兩間球會已就莫拉達轉會達成初步共識,現正積極為轉會費上的分歧努力,不過在其經理人盧比斯向皇馬表明莫拉達的離隊意願下,皇馬已願意將分歧拉近,令曼聯有信心可在未來數天完成談判。

fast la diu
木狗點做野

係咪幾日前新聞黎?
覺得因為c朗走會影響到莫奶既人
係咪覺得皇狗會用莫奶頂C朗

無左c朗就無必要用賓周馬而bench morata

真係放c朗既筆錢皇狗到時會買晒mbappe同hazard啦
洗撚仲用莫奶咩

特西

fast la diu
木狗點做野

係咪幾日前新聞黎?

今日
在 2012 年皇馬大勝 CF 格蘭納達後,C 朗表示:「 我之所以選擇不慶祝,是因為我不開心,球會有人知道我為甚麼難過。」

C 朗不高興,震撼球壇,而當時 C 朗正與皇馬商談續約。雖然隨即有報道指,皇馬願意為 C 朗加薪,但官方沒有正式續約的消息。

2013 年夏天,C 朗再向皇馬施壓,西班牙媒體披露,C 朗會與曼聯代表見面,而曼聯更出動費格遜打人情牌。C 朗愛回家 ?

結果,在同年九月,皇馬球會隆重宣佈,C 朗已動筆續約 3 年至 2018 年,據報 C 朗在這份新的 5 年合約將加薪至除稅後每年 1,700 萬歐元,令他力壓美斯成為世界最高薪足球員。C 朗續約後說:「 我來說曼聯已經是過去,現在皇家馬德里才是我的球會,我在這裏很開心,目標是一直效力至退役。」

看來,曼聯成為 C 朗團隊威脅皇馬加薪的手段。

平靜了兩年,江湖又起風雲,在 2015 年傳出 C 朗不滿球隊。

西媒稱,C 朗與皇馬的裂縫,是在當年二月出現;當時於西甲以 0:4 慘負予馬體會後,C 朗仍高調舉辦其 30 歲生日會而被責,他認為自己成了代罪羔羊。

其他不滿還有球會堅持辭退與C朗關係不俗的安察洛堤,對隊醫的能力感到不滿,但醫療團隊主管奧爾默仍獲續約,還有老臣子卡斯拿斯與沙治奧拉莫斯所遭受的冷待。

到去年夏天,曼聯聘請摩連奴為教練,有傳摩帥欲邀 C 朗回巢。C 朗會回曼聯嗎 ?

結果,在去年 11 月,C 朗與皇馬續約至 2021 年,西媒爆料,C 朗不據止以年薪 4,300 萬鎊( 約 4.1 億港元 )超越加里夫巴利,再次成為隊內頂薪。

此外,除 C 朗外,還有其他皇馬球員試過藉曼聯為自己爭取加薪,例如沙治奧拉莫斯。

在 2015 年,突然傳出拉莫斯要轉投曼聯。曼聯名宿里奧費迪南當時已看穿這一切,「 他不會加盟曼聯,我想這只因新合約洽談在即,經理人搞搞小動作 ....他在皇馬不快樂, 想要離隊,皇馬便會提供更佳合約,然後拉莫斯就會在橫線上高興地簽下大名。」

結果,拉莫斯現在仍效皇馬。

日前有傳美斯與巴塞隆拿就續約達成協議,可能也是刺激起 C 朗再次爭取加薪續約的欲望。

再者,有報道引述皇馬隊友,他們相信 C 朗不是真的想離開皇馬,而是為了得到一份新的合約。
發細路仔脾氣

你睇佢d慶祝動作丶上節目黑面同埋係咁屌隊友,已經知佢係非常唔成熟,根本係個大細路 只係因為好波先冇人出聲毒

好勝心重
呢個真係雙面刃
令佢有動力去進步但又好難去服從人
之前話肥賓俾USB佢佢玻璃心
係要施丹露兩手先肯聽話受教

呢兩年變埋球王
我諗呢個地球上除咗阿SIR同施丹,冇咩人可以令佢好似今季/以前咁順攤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞