買 行貨/水貨 電視機 集中討論區 (72)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
想買 55" X90J / LG B1
掛牆架又點計?定係自己上牆好?
如果係LG B1水貨, 盛澤有NB架可以幫你上埋牆

55"用NB固定架連上門安裝: $500
55"用NB活動架連上門安裝: $580
65"用NB固定架連上門安裝: $580
65"用NB活動架連上門安裝: $680

如果係行貨, 就睇你用原廠架定代用架
唔該Step 巴
其實而家嘅smart tv係咪都睇到Disney plus/netflix/youtube架喇?
唔該哂!
YES, 好基本
就咁淘記睇48仲貴過55
大陸冇埋人買48吋, 所以48吋貴過55吋
Price港行48有9千尾
水貨1萬?所以差唔多
所以48吋買行貨
咁如果無其他考慮因素應該會入水55
恭喜巴打
B1 同C1見處理器同名 但又寫差半級既?
a80j 平時睇電視同 netflix 會自動upscale 4K ?
洗唔洗set?
唔洗,chips自動做
唔怪得
thx
C1 alpha 9 gen4

B1 alpha 7 gen4
想請教下大家

買電視係通常自取定送貨 死點光點呢d而家普唔普及 有冇話幾多點可以換貨咁 屋企部電視用左十幾年壞左要換了
1. 送貨
2. 有原廠師傅上門裝機
3. 通常5點
依家B1 C1 55兩個差價有無過千?
值唔值得升埋
抄功課抄啲唔抄啲囉

Panasonic呢部先係革命性,可以無線傳輸大氣電波訊號
不過睇下就算,日本專用型號嚟
https://www.biccamera.com.t.lj.hp.transer.com/bc/item/9583677/

只係想帶出L豬呢部純粹係一部有個手抽比你抽嚟抽去內置左OS既可移動螢幕,而唔係一部真正既電視
相差1000左右,budget有鬆動而又需要4個HDMI 2.1既可以買C1
最新巴打價可以問盛澤, 我所知就相差1000左右
巴打有冇問盛澤iphone youtube投放呢?
聽日問
除左Ps5 之外仲有咩用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞