買 行貨/水貨 電視機 集中討論區 (72)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
P記畫質數一數二, 不過冇AIRPLAY, APP比較少
因為佢個封閉系統, 之前試過有2016年型號因為GOOGLE係YOUTUBE改左野, P記又唔肯更新個YOUTUBE APP, 直接下架YOUTUBE APP, 令到舊型號從此睇唔到YOUTUBE
sony 官網A90K得42"48"?
CES2022都公佈係出呢兩個SIZE
Yes今年A90K攻細尺寸

大尺寸留比A80K, A95K
有無巴打有興趣SONY SRS NS7?

岩岩買左SOUNDBAR 唔岩用

全新有盒水貨

有意留TG
想問下Sony 電視配Samsung soundbar 會唔會唔係咁好?
另外HW-Q700A 係咪同價入面最好?
沒有問題

算係了
即係SONY都係買水貨好?
見65‘’ X90J 行同水差好多錢
有冇巴打買左性價比之王
LG 55" OLED TV B1 OLED55B1PCA 水機
想買比外父想聽下評價
多謝回覆, 其實我係起uk, 最近搵到地方住,
睇緊型號,過嚟之前已經mark實左a80j
咁啱佢又發佈左a80k, 依家買好似買左舊款咁
同埋我見a80k都多左啲新功能,例如 cam, Auto Genre Picture Mode,XR OLED Contrast Pro
以你經驗, sony 出新一年款係會同價位定會再set高啲個價?
同埋你話A80K加左A90J既技術,如果可以同A80J同價嘅話,今年性價比真係好高
至於A95K應該就買唔起了,相信應該貴A90J再一大截
Sony 配samsung QD-OLED面板,實j死人

Btw, 呢邊有A84J 話有咩Rich Color Enhancer,睇過實物都係唔知有咩分別🤔
巴打唔識字?

我係話唔推薦Sony水貨
你外父睇咩多?
Bravia Cam係另外買

XR contrast pro係原本A90J有既野

新款A80K一出基本就等於試年A80J個價可能再貴少少
Sony買行貨好

LG / Samsung 先推薦買水貨
應該都有幾十個巴打買左,要等佢地見到先覆到你

或者你可以去門市睇實機,試玩
唔緊要我等下巴打分享
我外父睇ViuTV + Youtube多
唔該step巴
部機係咪9900?
呢個價錢 畫質所有都冇得輸 抵買到爆
買, 包你送完比你外父, 自己都想要番一部. 有咁大買咁大. OLED電視真心正.
LG睇YOUTUBE重可以語音SEARCH野 幾正.
唔該想問 lg c1 55寸依家買行貨定水貨抵d
價位大約幾多
stepmic巴打你好
新手有事想請教
想換65”電視,情繫SONY
本身都係youtube, netflix, 玩下FIFA
爬左文關於65X90J, 65X95J
照計X95J規格好啲,喇叭又多啲,但好似冇乜人揀,反而多人揀X90J,係咪X90J抵玩啲?

另外如果想直衝A90J, 睇場英超會唔會搞到有燒印?master series 係咪可以玩番4-5年?

謝謝
用埋 LG ThinQ app 仲可以用手機打字 search
唔怕個語音聽唔明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞