買 行貨/水貨 電視機 集中討論區 (72)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
性價比之王b1
咁快有貨送?
係呀 可能咁岩有現貨 好彩 本來都話要等
恭喜巴打
$10,780 送 $500 coupon
用Citibank信用卡再平$400
更新咗sony tv firmware做最新 v6.4284,本身轉台嗰陣係幾秒黑畫面,而家多咗個藍色圈圈響度轉,雖然冇影響轉台,但有啲(銀)眼,係咪冇得搞 用緊x85j
三星q85N 65 吋唔使 2萬4 好似幾抵, 又係新既mini led
想問同Q90N比較 差啲咩
Step巴,
我想買部48-50"電視,長期睇netflix, disney+, youtube用, 廳同梳化距離大概米8,Brand就只想買sony,咁你建唔建議買SKD-48A9S, 見佢OLED又唔洗過一皮
我建議買55吋電視
係miniLED背光電視

QN85A缺點係用IPS PANEL, 令漏光問題嚴重左

QN90A係再進階版本, 光度有再提升, 喇叭數量比QN85A增加了, 另外因為用VA PANEL, 減少了漏光問題
啊 即係一買就左要 Q90N
其實可以的話我建議買OLED電視
我用緊Sony A8F 55
睇緊65 吋
OLED 係靚 但 始終要顧慮燒印問題
同行貨計 OLED 貴 高階 Mini LED 一截
刀法咁奇怪既,差唔差得多?
急既可以買QN90A, 唔急可以等新款,不過貴
差唔多
Step兄知唔知幾時出新機,大概咩月份
Samsung 4月中左右

Sony 5月中左右

LG 4月中左右
入門機分別不會大,今年Samsung仲可能將入門機cost down,有機會轉IPS面板
唔好諗 qled就算靚一靚都差過OLED唔少. 一係買普通Led電視 畫面唔會差太遠 平好多
師兄點睇 LG 入門OLED A1 65
舊panel 舊U
自己追番今天早上post, 有其他巴打問過

另外水貨A1大陸賣得好差,提早停產了
IC
見個價都多咗一倍再右
Step巴覺得都係size又咁大得咁大好?
一向建議有大買大,不過如果唔夠budget就沒有辦法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞