買 行貨/水貨 電視機 集中討論區 (72)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
巴打用緊77A80J水貨?
彌敦道Sony store, 佢哋會俾埋遙控器你
任你自己玩
係, 鐘情Sony 調色但又無錢 , 唯有買水滿足自己
用step巴頭post,

IPS PANEL 黑畫面:

VA PANEL 黑畫面:

OLED 黑畫面:

嗰三張相, 用分區發光面板 同 獨立發光體
足以簡單解說

如果同事都仲話唔明, 同無興趣了解
咁放棄佢地吧
叫佢地睇tcl 或者小米 鳩就 唔好理佢地
唔好咁講, SONY 77A80J行貨成65K, 天價, 唔係人買

1. 巴打, 你可以叫盛澤係美國訂購77A80J既美國主板, 將佢換落水貨度, 就可以變回100% GOOGLE TV, 有齊AIRPLAY, HOMEKIT, CHROMECAST, 同GOOGLE PLAY之類, 不過接收唔到香港電視台, 需要用機頂盒解決, 另外需要額外成本$約1200左右買主板連集運, 另外需要等幾星期. (此方法之前已經有一個SONY A90J水貨客人用左, 係成功既), 如果計埋上門幫你安裝, 你預TOTAL $2000左右

https://www.tvpartstoday.com/A-5026-287-A-Sony-Main-Board-A5026230A-1-010-522-p/a-5026-287-a.htm
你好呀巴打
最衰lg 依部無得買埋個山巴(3叔q600)有半價,佢指定要買3叔電視先可以加200鎊多隻山巴
試過喺百老匯試C1
Sony store試A90J,
都攞黎睇獵魔士

因為套戲多黑位, 逢係城堡/屋內
都睇到A90J啲層次足啲, 暗位啲物件睇得多啲

不過都係捉蟲咁, 先捉到出黎
成個月分幾次睇好多次
諗落, 記得好冷K11 Mus嗰間齊啲
盛澤老闆都有講過 , 但唔想睇駁多舊野,
我都係 打機 netflix 多, 鏡射一般好少。比較煩係 佢個remote 係地獄級難用 , 比起行果隻
仲有語音唔支援 廣東話
其他都無投訴
水貨55A90J都貴過55C1成50%, 換黎果少少細節, 我覺得C1已經交足功課
可能要G1先可以完全用A90J比果少少細節
搵緊最平50-55吋,120hz 打機電視,睇中LG 50NANO86CPA
想問下佢隻 stand/腳 可否轉典型2腳版本? 如果唔係隻腳,會買左佢了
我2部都有過..... 8K QLED真心無優勢, 有機會睇下黑位加字幕你就明我講咩. 鋪睇demo samsung會靚因為全部都係用最shape既色, 用落就明.
盛澤都有個代用銀色遙控, 同SONY同款, 巴打有冇試過?
換左主板好有可能語音支援到廣東話, 因為有完整GOOGLE, 不過我唔100%肯定

如果少睇電視台/唔睇電視台, 可以考慮換主板
1. 應該唔可以
2. 你去邊度搵隻2腳返黎?
都真, 始終要攞番同級比先係比較,

同埋有左套av amp之後先有諗過
如果當時買左G1, 咪多左個母盒 要靠條光纖
再分落電視

如果av amp玩電 玩hdmi,
咪同個電視母盒自相矛盾,

光纖啲格式乜都食唔足,
即係好純粹 簡單咁諗,
因為已用緊C1, 所以都無詳細再研究, 可當我鳩嗡
STEP巴, 部B1開心使用中. THXX 你有冇用咩特別SETTINGS?
G1印象中好似冇盒仔BO.
要靚用標準MODE, 要色準用 ISF明亮 MODE
, 咁邊部先係跟母盒 8K電視?
因為都係上年1月2月既事, 嗰時考慮緊幾個型號
可能混淆咗
巴打你跟番C1果個SETTINGS都可以的
基本上同系統, 兄弟機~
你睇慣C1, B1畫面應該都係差不多, 只係大左10吋
家人滿意嗎? 好好對待佢~
LG好似冇一款有盒仔
SAMSUNG 8K QN800A, QN900A先有ONE CONNECT BOX
我好似用Filmmaker mode. 唯一少少要投訴既係, 個OS唔太順. 用慣左SHIELD PRO.
你房果部C1呢, 順暢度應該都係一樣?
會唔會新機WEBOS要RUN一陣先順
我房果部CX黎, 無新果隻OS 其實都係小問題, 電視OS不嬲都係慢少少.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞