買 行貨/水貨 電視機 集中討論區 (72)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
低層
突發!X90J星期五送貨
我幫你通知佢退貨~
43吋4K 房用用黎睇Netflix/Disney +睇YouTube TCL定LG/Sony好
Sony KD-43X85J 行貨
$6980
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1*2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*2
8. 光度550nits
請問呢部比起其他價錢平啲既分別大唔大
當然
我見rtings平價50吋電視推薦Hisence U6G
但ching個推薦list冇 想問係咪因為兼容問題 香港唔啱用?
hisen香港好似有架喎
Step巴,X90J download apps係咪經google play store ??
即係我需要一個google a/c (?)
香港沒有此型號
YES
我有賓周
報到,大家晚上好
突然話第2間分店有貨,Broadway會唔會送部陳列品俾我㗎?
其實我都係第一次買電視
唔會啦,sony上門裝的
啱啱係誠哥到睇咗43Q60A同43AU8000
Sales話43呢個size黎講Qled個亮度太高會Over咗 AU8000反而自然d
大家對呢個講法有咩睇法?
唔會, 大公司唔需要搞呢D野搞衰自己個名
咪聽佢鳩UP, 完全錯誤
另外Q60A亮度其實唔係高AU8000好多
如果Q60A都亮度太高, 咁QN90A會睇盲眼
巴打, 歡迎~
Denon DHT-S216 sound bar 配Sony X85j
係咪算係比較經濟實惠啲嘅sound bar ?
YES
2K BUDGET佢係首選
其實作為木耳嘅我
有sound bar 同只靠電視內置個喇叭聽起嚟
係咪差好遠
差好遠
木耳都分到
電視喇叭其實好普通
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞