買 行貨/水貨 電視機 集中討論區 (72)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
LG 55" OLED TV C1 OLED55C1PCB
$16650 行貨 細鋪冇贈品
$109XX 水貨
1. 因為買65吋既相對少,買得X95J好多都上A80J
2. 睇一場半場梗係冇問題,成日長時間睇先會有機會,你睇完波轉睇其他野就OK
3. 唔壞既話用10年都得,Master Series指畫質頂端,唔係指零件
係AXON 見到65吋 PAN 記, TH-65JX700H 賣$10888 , 係咪叫平???
部機係咪VA PANEL , 上PAN記官網見到IPS 會寫IPS, 但無寫就唔知係咪VA
有巴打提過JX700H可能用假4K RGBW Panel
無寫IPS應該就係VA

詳細要用電話射燈照下個mon
假4k …..最僧假野。

65吋 va panel 呢排有咩好野買?thx ching
budget
純睇戲 唔打機 究竟係X90j 定lg c1 好 依家二簡一緊,因為有人話LG C1 個螢幕偏暗
唔該哂各位巴打
咁我去馬

利申: 早前經呢個POST介紹買入A80J
1. 我覺得LG B1已經夠,不過如果你budget比較鬆動可以去LG C1
2. 有巴打話C1偏暗嗎?
3. 我見昨日有巴打話B1太光
4. X90J同C1沒有可比較性,各方面都輾壓在地上磨擦
恭喜巴打入手靚機比外父
唔知價, 65jx700賣1萬有野送,咁我估正常65吋va 1萬內? 有冇選擇?

買黎俾老豆老母睇youtube , netflix 都唔開,就係睇燒山講野 好各位網友

Thx
主要係水貨咁嘅價錢真係唔使諗
如果AEON買 就快應該有福祿壽可以等多幾日
就係見到佢果張宣傳單張,入面有呢部先諗,原來假4k
正常65吋va 唔會1萬內,入門va都12k,1萬內除非你要TCL

Samsung 65AU8000 行貨
$12080
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY
福祿壽果部75吋其實幾抵下
如果要tcl 就唔諗了,睇下三叔呢部,thx
果部睇post 開頭話,lg所以有尺吋機唔係oled就係ips黎,ips 接受唔到啲黑位太灰啦
唔對比既情況下, 唔會太差既.
係電器鋪,幾部一拍埋睇,ips真係睇唔掂
睇唔到燒山啲暗位
但係兩部價位又好似差唔多,但係性能畫質又相差咁遠
因為行貨VS水貨

55X90J水貨只是7K左右,咁LG 55C1水貨賣11K就合理好多吧
50吋LG用VA
燒山啲暗位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞