買 行貨/水貨 電視機 集中討論區 (72)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
又係嘅,唔該曬Step巴
其實睇位既姐, 香港人個個都手拎成萬銀既IPHONE, 點會無錢...
我冇
主要係而加既電視因為高清所以唔太傷眼, 坐近睇都無咩大問題
我都考慮緊A9s定俾多少少55吋A80j定水貨神器好,有信仰又無錢,LG驚睇唔習慣d色又唔識用Webos
有信仰就48A9S啦,堅守信仰

LG色其實同Sony差不多
但係2米距離48吋又細左d呢
2米夠位夠錢就上65吋, 不會後悔!

LG 65" OLED TV B1 OLED65B1PCA 水貨
$14XXX
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. HDMI 2.1*2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*2
7. α7 GEN4 影像處理器
8. 光度520nits
9. 2.2聲道喇叭, 共40W輸出
淨係夠位擺55吋
其實我本身諗住買x85j算
俾你毒左我去鋪頭望下Oled,望完就出事
望完就出事?? 望完覺得點?
LG 55" OLED TV B1 OLED65B1PCA 水貨
$9800
望完咪預算錯哂囉
諗緊俾多幾千A80j囉
LG 55B1 $9800
A9s $9300
55A80j $15000

仲諗緊
Sony XR-55A80J 行貨
$15180
今時今日冇必要講信仰啦 Sony Oled都係買Lg panel. 色調嘅嘢自己可以到時再調
見到你買左B1, 感覺如何?
明白了巴打
部b1聽日先送貨 我本身Sony Oled Samsung qled 8k LG c9都叫做擁有過.

Sony某程度上都係唔差嘅但係Oled技術始終係LG, 房嗰部LG基本上開盒出嚟就已經冇投訴 色調嗰啲嘢上網睇吓跟人set就得, 唯一要注意嘅就係你睇既電視如果有固定logo或者邊框嘅話要小心d 唔好太長時間唔熄機. 接近完美嘅電視牆 除咗喇叭比較細聲.
果位巴打聽日先收機, 不過佢睇開55C1
其實我都諗住買B1試試
係見呢幾日Sony好似平左少少又走左去望下
係平左, 可能開始清貨~
B1會唔會減價
如果想睇DEMO, 盛澤門市有齊SONY同LG
色水呢D可以調
我揀左55 屋企有細路仔,佢唔會咁乖企到最岩距離,
部B1 送到裝埋,幫手扔埋舊機。
真心抵玩
你買未,再唔買又打爆你部電視
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞