買 行貨/水貨 電視機 集中討論區 (72)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
電器野壞唔壞好多時睇彩數, 你好彩可以用10年
入門機就唔好預好好了, 除非你加到6.5K買水貨, 規格就會好好多

LG 50UP7800PCB 行貨
$5280
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0*2, 支援4K60, ALLM
6. Quad Core 4K 影像處理器
7. 光度300nits

TCL 55P725 行貨
$4580
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. ANDROID TV 系統, 多APP
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.1 支援ALLM ONLY, 唔支援4K120, 唔支援VRR

Samsung 55QX2A 水貨 (規格同Q70A完全一樣)
$64XX
1. 120hz 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. Dual LED背光, 增加對比
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.1*1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*3
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度550nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
水貨三叔係咪盛澤買?
YES, 我推薦盛澤影音
請問如果43吋
三叔QN90A 定係 索尼X85J
好?
X85J
43QN90A係閹割機, 得60HZ PANEL, 沒有HDMI 2.1 4K120
岩岩係誠哥 百老睇完lg c1 48寸同55寸 呢個range 大細差好多
你想講55吋大好多?

兩部我都係6個大階磚距離睇
48寸要好留心睇先清楚
反而55寸就好舒服 唔需要咁集中望都好仔細
唔知你明唔明我講咩
65吋啦~不過你好似唔夠位
睇完中毒未?
如果想6.5K買行貨, 有以下入門機~

Samsung 55AU7700 行貨
$6480
1. 60HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 光度 280 nits
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60
買咗Samsung AU7700
睇電視字幕起格可以點搞?
係avoutlet訂電視中曬伏
連續3次送貨日前一晚先話要delay
咁我索性轉款問好埋有冇現貨佢話有
佢又話船期delay, 因為係從三星直接送黎 dllm咁就唔係叫有現貨啦
1. 細鋪服務始終係比較差, 所以我都係叫巴打們去AVLIFE買
2. SAMSUNG上年成日都唔夠貨, 因為越南問題
請問6千蚊畢直有冇55吋內置airplay+app既電視揀
終於抹完電視櫃後面
迎接X90J
啱啱負責人打嚟say曬sorry同會送返贈品+同一team送貨加安裝
負皮變中皮先
我通知左佢退貨啦,轉送去賓周巴度

佢咁rich玩A90J算啦
Samsung 55AU7700 行貨
$6480
1. 60HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 光度 280 nits
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60
聽日收機?裝機幾時?
聽日整埋
2022香港Samsung新機:
QA50Q60BAJXZK
QA55Q60BAJXZK
QA65Q60BAJXZK
QA75Q60BAJXZK
QA50Q61BAJXZK
QA55Q61BAJXZK
想問下想買部50吋電視擺係房睇(環境比較暗)
通常睇Netflix, 動畫, 戲多
X85J夠唔夠做?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞