Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (83),新手請睇#1-2

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
budget 有限又想打少少機,都無計啦
玩到啦 但砌機好過買呢部
xps 17 9710 點買先最平?
文書機除左mac外有無推介🙏🏻
睇#1
買左部mabook pro 16 2021返黎 淨想睇youtube netflix
雖然觀感好好 但係好似好浪費
*淨係
巴打有米
買完legion 7 又買新mbp
被發現
用完legion 7 發現moon夜晚會小小反光同聲唔算好靚
咪想試下macbook pro 點知返唔到轉頭
反光IPS panel通病
我都有諗過將依家部2017 mbp trade in部2021 mbp返嚟
但都係應該拎嚟睇片做文書好似太奢侈
因為3D同render嗰啲可以交返俾m16做
我而家就係覺得好奢侈
但係又無d性能低d 但係影音效果好似pro 16咁
本身有部MBP
想買多部laptop
唔會打機,通常係Netflix 煲劇用
有無巴打介紹
想要512 HDD ,耐用、唔好太貴、同埋輕

同埋最緊要有事嘅時候,外國都可以保養維修
2021 仲HDD?
SSD
有咩laptop係特別for搵工用
文書
買美森swift x 8千
Acer 宏碁 Swift X SFX14-41G-R1S6 Creator 筆記型電腦 | 14 吋 Full HD 100% sRGB | AMD Ryzen 7 5800U | NVIDIA RTX 3050Ti 筆記型電腦 GPU | 16GB LPDDR4X | 512GB SSD | Wi-Fi 6 | 背光 KB | Amazon 亞馬遜 lexa | 防風 ows 10 Home https://www.amazon.com/dp/B093TK1PXF/ref=cm_sw_r_awdo_navT_g_Y52A0N6PMBZSERYN300E
唔好老點
唔啱打機
想買Legion 5 上網睇之後發現四寶X聽最平 想問下有冇ching試過係果度買? 咁平有冇伏?
買laptop係買埋個quality
否則玩唔夠幾年就打柴
1萬樓下真係要睇下聖誕會唔會有特價,有既都可能買到無伏既機
見你話budget 有限又要打少少機所以推咗swift x 比你,真係要打機都係買部無伏gaming laptop
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞