Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (83),新手請睇#1-2

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
唔係sold by amazon退貨可能運費要自己俾,
我經happy ranger買G15, 一部黎到死的開唔到機, 一部爆mon,
真係要諗清楚
睇完勁多Q&A,個人覺得麻麻……
8GB solder 8GB upgrade弱左啲
無國際保
無mouse嗰啲垃雜野送(其實唔重要)
要計埋運費手續費同風險之類
Local i7 3070賣$17650
買咗機入咗window仲可唔可以分拆harddisk??
因為得一個1tb ssd ,想分開 2/3係儲野
即落單 比貴d買條靚既多謝ching指路
想買嗰兩部Legion 7同埋M16香港都冇貨

可能都唔會返貨 有冇其他機差唔多買得過
btw邊間 17650 都入得過
點解有時會見到6800m嘅機勁過3070 係咪因為用1080p? 有時又會輸比3070
等睇報告
唸住買g14

但係我淨係玩aoe4, csgo, lol, l4d2

顯示卡買到咩level就夠請問?
1660ti應該夠
3060更好
如果8000蚊以下筆直,只係想用黎打football manager 2022

(Requires a 64-bit processor and operating system.
Processor: Intel Core 2 or AMD Athlon 64 1.8GHz+
Memory: 4 GB RAM.
Graphics: Intel GMA X4500, NVIDIA GeForece 9600M GT, AMD/ATI Mobility Raedon HD 3650 - 256MB VRAM.
DirectX: Version 11.
Storage: 7 GB available space.)

請問清有無咩建議🙇‍♂️

利申:電腦白卡
個人認為買macbook air 都ok上reddit 鬼佬話m1 processor行3d graphics 係 5星
想請問

想搵部手提電腦黎

主要剪下片 + 打下機(eg. LOL 等級遊戲)

價錢大約$13000到 ,想要有國際保養(因為會去英國)

Dell G15 5515 (R7+3060) 推唔推介
呢部ok呀
考慮下asus g15 我覺得好正
有一年國際保養,加上機身幾正
尋晚開盡cod wz玩左2個鐘長期160fgs+,同完全唔熱
我都睇中呢部
不過我黑手..驚成日壞機..
會唔會買靚老母Legion 5 pro+3年保抵D?
你香港用其實我覺得冇乜所謂
因為我過au個維修中心近我先買asus
不過買完冇後悔,快樂使用中
個殻一上手真係好正
$8千到 Dell G15 5515 AMD 5600H 配 RTX 3050
畫面質素要中等以上既配置
玩下 CoD Battlefield / Far Cry / red dead redemption 2等等 係咪已經夠順夠玩?
3050=水魚卡 4gb gram 中畫質未必夠做
建議上3060
3060啦
我之前3060(85w)玩cod wz都係開到中炸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞