Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (83),新手請睇#1-2

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
係咪唔建議window?
佢用唔慣mac
張卡都轉埋
我指外置卡 RADEON™RX 6850M XT
今代3080
想問下 開g mode情況下
部機左右兩側出風風力會唔會一大一細?
又唔覺喎 我今晚返去再留意下先
會有人放egpu
買21年款,到時賣左部機佢淨換反部機
egpu留黎自用有冇得諗
首先要諗有冇淨機貨先
Mac 轉 window
文書做野用 no gaming
會經常帶出街
razer book 定 dell xps 13 好啲
巴打有冇推薦 ?
可以插來插去?利申 唔識
美馬我見21年機有,希望22年都有
egpu以目前嘅消息黎睇冇變,插頭一樣
文書dell
我買多左張ax200,有意既留TG免費,學生優先
THX 巴打
唔記得講
自己從事IT方面
會有輕至中度programming
我見razer官網 razer book 便過 dell官網 xps 13
定係 dell xps 係其他地方買有折?
it建議等埋新一代cpu
價格你可以參考#1
dell xps不嬲都偏貴
razer個人不了
我想請問work from home 文書機,得閒上Youtube睇吓kpop MV呢部得唔得https://www.hp.com/hk-zh/shop/hp-laptop-15s-eq2005au-3e3a7pa-1.html
現在用緊i7-4500u 8DDR3 RAM, 自己換左2.5吋SATA III SSD, so far ok, 係唔知點解張GT750壞咗,不停出藍畫面要disable咗display card先無事
得,呢個價錢個spec算係咁,CPU 夠用,ram 唔夠可以再加,如果想個mon 靚啲就要自己另外買多個。
因為呢個budget window唔會夠MacBook air m1 輕同靚mon。
Asus ZenBook/oled 同vivobook pro OLED, 個mon 靚,不過都大約係8 千多啲,你唔介意美森買得8GB ram都可以平過8千既。
Acer swift 3都係靚mon ,不過睇下Acer 你驚唔驚有事
冇變啦

今代amd 都support 埋usb4 & pice 4.0

可以再推盡D張卡 performance
代理話最快都要3月尾先有貨到
等唔到買21款先,到時候買淨機
可唔可以正正經經出返個HD 144 算
好多 app 都高 dpi 變得 on99 咁, 錯字體大小
Vostro 5310
不過都係建議新cpu多
呢個specs啱啱好夠用到咁lo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞