買電視機 / 換電視機 集中討論區 (67)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
去緊盛澤睇 a80j
唔該step巴
係咪sony水貨先咁麻煩要轉介面
LG Samsung就唔洗?
YES
Yes
4K 睇電視係咪真係清啲...
上淘寶買75X90J 會唔會更好,12000 人仔+ 800 運費 好似幾抵屌
盛澤都係差不多價,唔需要自己搞啦,出事又冇得換

Sony XR-75X90J 水機
$15XXX
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 直下式背光, 32分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
6. HDMI 2.1*2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*2
7. 光度780nits
如果係4K片就係,睇1080P就要靠影像處理器做upscale
正野
水貨同行貨操作上有冇分別 新出disney+ 會唔會裝唔到?
Samsung / LG 水貨操作上同行貨沒有任何分別,裝到Disney
買左了 77" A80j
要收埋張單先,,唔可以比人發現
嘩77" A80J

唔買83" A90J?
3萬左右買到Sony 77" OLED
多6寸 貴多 3萬, 好貴
巴打,想問吓你samsung55吋q60r 意見
SONY 77A80J, 抵玩
巴打有冇考慮過LG 77C1, 貴少少不過系統完美
想買 75x90j, 但沒比較便沒有傷害
oled害人不淺
Q60R係2019年機, 已經沒有全新行貨, 規格就同Q70T差不多
我上星期去過將所有機都出標準模式, 如果播同一條片, 係好容易分得出分別, 特別係A80J掛左係X90J上面, 一睇就知道分別
有, 但用開 sony , 鐘意佢既調色

又買左 sony ns7 neckband

sony BRAVIA XR TV獨享PS5強化 明年初韌體更新

遲d 想入手埋 HT A9

所以A80 J 吧
SONY BRAVIA XR TV獨享PS5強化 明年初韌體更新
更新11月已經出左, 我已經比左盛澤, 裝機時會幫你更新埋既應該
主要係 HT A9 得 SONY 高階電視先用到中置喇叭
YES
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞