買電視機 / 換電視機 集中討論區 (67)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
Budget5000左右,不過其實多啲都得
盛澤2手翻新 SAMSUNG 55NU7100
$4500

或者自己上CAROUSELL搵2手
黎緊會買50X90J,問過只包裝牆掛架,請問有冇拉得出黎左右移動既掛牆架?

Sorry for 1999
NB架, 不過唔係原廠架, SONY師傅唔會幫你裝上牆
唔該哂
http://www.nbwallmounts.com/index.php?route=product/product&product_id=584
google左請問係唔係依隻牌子?
見到有多款都裝到50寸,請問有冇推薦款式,定隨便一隻都得?
好耐無入黎

一年前買左q70t水
而家類似既野貴左咁多 !?

部B1 水價錢真係超吸引
對呀, 今年成本貴左, Q70A降唔到價
$4650既神機55Q70T已經沒有了
估唔到 遲買仲要貴唔止兩舊

如果而家先買就直上 OLED
唔該STEP巴
今年SAMSUNG水貨價唔係好掂, 貴價格規格普通, 所以..........
LG OLED水貨就好進取, 一直減價
想請教下4k-5k放房掛牆1.8m距離,有咩好推薦
Panasonic TH-50JX700H
$4980
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision
3. 5年保養
4. HDMI 2.0*3 支援4K60, ALLM
5. HCX 影像處理器
6. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR
7. ANDROID TV 系統, 多APP
8. USB HDD 錄影
9. Hexa Chroma Drive Pro技術,以3+3原色令真實色彩再生

LG 50UP7800PCB
$5280
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0*2, 支援4K60, ALLM
6. Quad Core 4K 影像處理器
7. 光度300nits
Budget 7-8k 55” 水機
睇中QX2A 有無更好推介 主要睇Netflix 有時打下機

另外 soundbar係咪買埋好啲 唔該step巴
唔該哂
此價位沒有更好

如加2千可以買性價比王者LG 55B1 OLED
唔該哂 step巴
咁Samsung有冇話邊隻好? 應該12月前換
Samsung 冇48"電視

Samsung 50QN90A
$11700
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(25000:1), 黑位更黑, 可視角好, 畫面順暢
2. 直下式MINI LED背光, 448分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. NEO Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1*1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*3
8. 有2.2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共40W輸出
9. 支援Q-SYMPHONY LITE
10. 光度高(1800nits), 睇HDR片光位更真實
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
Step巴 想問多少少 LG B1洗唔洗買個平價 < 2k soundbar定本身個喇叭都夠
睇你自己要求
怕平soundbar唔大分別 今晚收工去盛澤睇下 唔該哂step巴
yes

現在已經沒有曲面電視了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞