買電視機 / 換電視機 集中討論區 (67)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
Budget 28000內🙇🏻‍♂️
我要求唔係好高
係出到同定位都OK
咁當然始終會有差異
原因係你個頭會郁,比如你突然去攞薯片咁個頭一擰咁就...

但性價比係高的
X85J
4K120可以,4K120+DV唔可以
點解咁架
咩點解?

你出唔到4K120?

電視HDMI要開增強模式,要插岩HDMI 4
Sony XR-55A90J
$23750
1. 100hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
7. HDMI 2.1*2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*2
8. 光度700nits
9. 日本製
出到,點解唔可以同時dv
Sony唔比

好多game有DV咩

換LG OLED囉,可以支援
其實冇,但部xsx有
4K60 + DV應該可以
更新完Firmware就有VRR
正確2簡1,梗係簡120hz
或者1080p,dv加120hz
梗係選DV啦

4K120要降畫質
呢個唔知得唔得
試左好似得
一陣再試
準備買部43寸LG
比較緊43UP7800同43NANO76CPA,睇左以下片
https://www.youtube.com/watch?v=RqGlO51VgdM

想知值唔值得俾多一千換好少少畫質(應該有提升?),定放棄畫質直接升到50寸仲實在? 想聽聽專家們意見,謝謝
43" LG用IPS, 黑位垃圾

LG 50NANO76CPA
$6780
1. 50HZ NANOCELL VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0*3, 支援4K60, ALLM
6. Quad Core 4K 影像處理器
7. 光度 300 nits
終於的起心肝賣左條s216升級
到底a9好定q950a好

上星期先買左55X90J 水 7XXX
早知等多幾日買呢部B1
1. 巴打可以問下盛澤係咪已經同供應商訂機
2. 我覺得應該有商量既
已收貨 + 掉埋個盒了............
咁沒有了
ENJOY啦巴打, 消息都係前幾日, 冇辦法提早知道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞