買電視機 / 換電視機 集中討論區 (67)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
巴打, 你一係買P記55HZ1000H, 另外買個chromecast with google tv ($500)去解決GOOGLE問題

一係就儲錢買行貨SONY 55X85J, 55X90J, 55A80J, 55A90J佢地
唔該晒

不過爆晒budget, 等有自己樓再考慮

而家係諗緊為 q symphony買q60a 定為Dolby vision 買x85j
直上QN90A, 你有Q700A又可以開Q-SYMPHONY
DV如果部機規格唔夠根本出唔到咩效果, X85J, X90J光度都不夠滿足DV光度要求
我覺得SONY最少要X95J先有DV好效果
有冇hdmi2.1線介紹?五百蚊以下
Verbatim HDMI 2.1
謝謝回覆!!
有冇model no分?
應該沒有
謝謝!!
想問問8K左右(或以下,平D) 有冇Sony 55吋推薦?
冇咩特別要求,係想用Sony同行貨

睇price 呢兩部都好平 有冇伏?
Sony 4K超高清智能電視 KD-55X7000G
Sony X80H 55吋智能電視 KD-55X8000H

唔該巴打
Sony KD-55X7000G---->電子垃圾
Sony KD-55X8000H---->早已下架

8K左右BUDGET有以下最入門款, 黑位漏光嚴重偏灰

Sony KD-55X80J 行貨
$8600
1. 60hz 廣色域 IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光偏灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0*4, 支援4K60
8. 光度370nits

如果加到10K就有以下

Sony KD-55X85J 行貨
$9980
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1*2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*2
8. 光度550nits
price.com好多都有價冇貨, 另外好多伏店
仲未解決到
Disney plus好似未有人出到ATMOS
NETLFIX播緊片果陣選音軌睇下有冇5.1或DOLBY ATMOS
唔該巴打 諗諗先
解決左了 原來要係LG TV sound setting到較通過, 唔用PCM
我自膠
恭喜巴打
較左之後Disney plus出唔出到Dolby Atmos?
reset 有用? 我有時間就試下呢個, 我都冇諗到reset
唔知,我估下架咋
早晨~賓周巴~
step爺爺早
想問下樓主有冇風三叔下年會出新機?
想而家出部qn90a
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞