買電視機 / 換電視機 集中討論區 (67)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
iphone airplay d片上sony 電視會疾有冇得fix?
既是螢幕,也是揚聲器,一切聲完美畫同步
為呈現與現實感知匹配的音效體驗,XR Sound Position 從畫面背後帶來逼真音效。BRAVIA XR 4K OLED 電視的螢幕與揚聲器合二為一,音效可精確匹配螢幕上出現的動作,為您帶來身臨其境的觀賞體驗。
mon 識發聲就咁聽個喇叭都夠啦 (呃住自己先)
買左Sony SRS-NS7 未送到
巴打A80J睇成點
記住set野

我on 99開左半年發現冇推大個後置同個bass
係兩個世界
睇到唔想出街 oled 真係兩個世界
建議所以有巴打買oled
巴打 點set 新手唔識
巴打滿意我就開心
應該每個位都有得set大細,我上d外國forum搵post
有人教埋邊句setting 最好
水貨SONY DISNEY+因為之前2.2 出唔到4K
宜家用緊2.1.1
開APP叫我更新
係咪唔洗理佢照用就得???
千幾蚊嘅野
TCL
現在2.2都出到4K了,可以更新
其實變天還變天,新科技永遠都有人會嘗鮮,但講到尾唔平都唔會多人買,所以我自今年買OLED睇住等
巴打幾時收機?
X85J同X90J個分別大唔大?
50吋

仲有冇其他可以選擇?
姐係set完A80j 用內置喇叭 bass 已經夠正?
乜野機?有冇了解過同一個Wi-Fi Band, 係唔係太多人用訊號差?
裝修剛開始泥水
睇黎都係冇咩人睇頭post

兩部有分別, 兩部基本就係中階同高階分界線
1. 光度高200nits左右
2. 有分區控光,令黑位更黑,白位更白
3. 多2個高音喇叭
4. X90J用2021年最新影像處理器,X85J用緊6年前既影像處理器
5. 日本組裝

以下比X90J更高一級

Samsung 50QN90A
$11700
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(25000:1), 黑位更黑, 可視角好, 畫面順暢
2. 直下式MINI LED背光, 448分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. NEO Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1*1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*3
8. 有2.2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共40W輸出
9. 支援Q-SYMPHONY LITE
10. 光度高(1800nits), 睇HDR片光位更真實
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
應該唔關事, Android機又無疾
巴打訂了咩機,我唔記得了
Thx
LG 1萬內有冇選擇?
都係50吋
有以下,同X85J差不多

LG 50NANO86CPA
$8200
1. 100HZ NANOCELL VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEB OS系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. HDMI 2.1*2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*2
7. α7 Gen4 影像處理器
8. 側光式 LOCAL DIMMING
9. 光度550 nits

2022年再買份今年啲機會唔會平少少?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞