買電視機 / 換電視機 集中討論區 (67)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
你可以去睇下C1就可以. 基本B1同佢差不多
又或者等多2日其他B1巴打收貨可能有報告
如果55吋LG 55UP8100PCB,Samsung 55AU8000 點揀好
10000000000000000% Samsung 55AU8000
你想畫面黑位變成咁就買55UP8100
https://youtu.be/hAyn1fIGPO8?t=47
想問下如果後置喇叭, 放喺梳化頂得唔得?
沒會好嘈?或者,出唔到立體感 ?
應該可以, 反而驚佢跌落
好 睇黎有得揀都係VA先
普通睇電視 睇youtube 會玩ps5咁
我就係係馬鞍山 中原入邊睇 開曬燈的
d色彩俾其他led電視豐富 睇同一條片
巴打覺得OK就可以去馬~
諗住買部千零蚊smart TV放喺間房

有冇咩好介紹?

同埋我喺度諗緊買Smart TV定係 Chromecast with Google TV+一部冇Smart嘅電視😂
最終買咗Sony A80J
但邊到set一開電視就係TV?
android定Linux, linux既話係你個wifi同部電視唔夾,你要每次開機都同佢scan一次,可能撞左wifichannel
駁手機個啲就冇問題,唯獨X80J 用左5個月,試過三四次連接唔到wifi
話嚴重又唔係,但覺得奇怪間中會連接唔到

如果call維修係上門處理?定係有人要收走部電視返去處理
你都有類似情況?
X80J 應該係叫Google TV
搞下你個wifi,多數係個下冇左個ip
LG C1水貨$11380
LB B1水貨$9800

LG B1與LG C1之分別:
1. LG B1影像處理器差半級
2. LG B1光度低10%左右
3. LG B1 有2個HDMI 2.1插口, 2個HDMI 2.0插口, 而C1有4個HDMI 2.1插口

盛澤買既水貨,10天1換1,1個月保養,水貨本身跟大陸一年工廠保 ,有問題比返中港車費用,運上大陸維修,又或者訂零件返香港更換, 如果怕黑仔就直接加錢做一年全保

水貨轉區後系統同行貨完全一樣, 沒有大陸APP, 有齊YOUTUBE/NETFLIX/DISNEY+等等
call維修係上門處理, 如果處理唔到先收走
座枱仲LONG高會唔會遮到個電視?
要度埋個位喎
跌就咁放我覺得未必
但如果會撞到或唔小心HI到就......
同條電線位都要搵返
如果要打側睇係未要買 IPS panel?
想買VA panel既機
但怕打側左睇唔到

求教
step巴
水 55A90J 用左一排
近幾次一轉input就會自己熄機
有咩問題
VA PANEL 斜睇顏色會淡左, 對比度都會下降, 不是睇唔到
https://youtu.be/sLZ9zwMZf1E

想任何角度都完美顯示既就買OLED電視
可能壞主板, 請聯絡盛澤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞