買電視機 / 換電視機 集中討論區 (67)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
我水貨冇了,保養有冇話咩事
如果係塵,盛澤有辦法清走佢

之前已經有巴打試過

你可以聯絡盛澤
分唔到係咪塵
budget

要求
所以咪要影相,用電話開微距影

或者用相機

好少死點連續一條
另外死點黑好多
未覆,收咗機冇耐
3-4K
睇電影聽歌多
降一級X85J?
有無人知道LG C1 中国版點樣轉地區,個app store轉番做香港版

我上網搵 佢有個ez adjust settings, 但我唔知點用個remote撳出黎
買掛牆架就可以
50X85J

Samsung HW-Q700A
Samsung HW-Q700A
自己淘寶?
55" 有以下,65"唔太夠budget,除非買最入門機

同LG B1水貨比有一眼已經望到既明顯差距,基本LG B1都算半旗艦機種,非普通LED LCD電視可以比,兩個級別黎

Sony要X95J先可以勉強貼近OLED

OLED要比較都係要用番OLED先可以,差距會細好多好多

Sony KD-55X85J 行貨
$9980
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1*2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*2
8. 光度550nits
有人出讓左一部全新俾我
你冇器材比較麻煩,我問下盛澤先
唔該哂step巴
以下我自己上網搵既,有冇睇過?

https://www.znds.com/tv-1188968-1-1.html
我唔係用an機,搵唔到個app
一係要有工程遙控先可以

一係用有紅外線功能Android機

最簡單方法係搵盛澤上門幫你轉區,$500永久
借左屋企人部機搞左了

感謝step巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞